Connect with us

World Cup of Darts

MvG en RvB verspelen maar één leg; Belgen verslaan Engeland

Nederland heeft opnieuw zonder enige moeite een ronde weten te overleven op de PDC World Cup of Darts 2018. Wel werd de eerste leg verloren, maar dat was tegen Duitsland het enige pijnpuntje. In de halve finale wacht verrassend de Belgen, die Engeland uitschakelden.

Waanzinnig hoog niveau

Michael van Gerwen is opnieuw in topvorm en liet dat zien tegen Martin Schindler. De Duitser speelde uitmuntend met 110 gemiddeld, toch was hij uiteindelijk kansloos tegen Mighty Mike. De Nederlander kwam zelf op ruim 109 per beurt uit en won met 4-1. Het hoogtepunt was de derde leg, waarin de twee met drie keer 180 openden. Van Gerwen gooide ook zijn derde triple-20 raak, daarna stokte het richting een negendarter. Vorig jaar ging de confrontatie tussen Nederland en Duitsland naar de koppels, zover kon Max Hopp het niet brengen. Hij werd direct gebroken door Raymond van Barneveld en zo liep het naar 4-0.

Engeland gaat weer over de knie

België is al jarenlang met de broers Huybrechts een gevreesd koppel, nu Dimitri Van den Bergh het stokje heeft overgenomen van Ronny is dat niet anders. De wereldkampioen bij de jeugd won van Dave Chisnall en zo liep het naar een koppelpartij. Daarin werden Rob Cross en Chisnall keihard over de knie gelegd. De Belgen gooiden ruim 100 per beurt en wonnen met 4-0. Zo is het voor Engelsman opnieuw een teleurstellend toernooi. In de bovenste helft van het speelschema stond Schotland geen leg af aan surprise Japan. Australië en Wales gingen naar de koppels, waarin wonnen de Aussies van de verliezend finalist van vorig jaar.

Speelschema PDC World Cup of Darts 2018

Delen:

Meer over World Cup of Darts