Connect with us

World Cup of Darts

Nederland maakt ook tegen Duitsland overuren voor halve finaleplek

Nederland staat in de halve finale van de PDC World Cup of Darts tegenover Engeland. De oranjedarters leken het in de singles al af te maken, maar Barney gaf zijn partij uit handen. Daarin waren ze opnieuw oppermachtig. Engeland had het een stuk lastiger met Oostenrijk en had het geluk dat Adrian Lewis in de koppelpartij opeens wakker schoot. Daardoor won de titelverdediger toch met 2-1.

Barney maakt overuren

Michael van Gerwen zag Martin Schindler uitmuntend openen met een 180’er voor de break en de Duitser pakte ook de 100-finish voor 0-2. Mighty Mike sloeg terug met een tweedart 84-finish en zag Schindler zich nu niet redden vanaf 120. Daar kwamen twee 180’ers van de Nederlander overheen om het initiatief alweer volledig over te nemen. Het werd 3-2 voor de Duitser bijna een slotleg afdwong. Schindler miste tops voor de 114-finish en Van Gerwen vond het rode vakje wel voor de 116-finish: 4-2. Raymond van Barneveld kwam langzaam uit de startblokken en kon zich in zijn eigen leg net niet redden vanaf 145. Tops viel niet en Max Hopp pakte de break: 0-2. Bulls-eye voor de 124-finish en de rebreak viel ook niet, alleen Hopp miste liefst vier pijlen. Zo was het pardoes weer 2-2 en Hopp miste in zijn eigen leg opnieuw één dart voor de 74-finish. Barney strafte het af vanaf 62 en leek het af te maken in zijn eigen leg. Hij rommelde alleen vanaf 76 en met een 105-finish kwam er pardoes een zevende leg. Hopp begon met een 180’er en miste twee matchdarts vanaf 64. Barney gooide 100 ook niet uit en zo kwam er een koppelpartij. Van Gerwen opende net zoals de afgelopen dagen magistraal. Met een 76-finish was het 1-0, om door te beuken met een 180’er. Na negen pijlen stonden ze op 32 en met een 10-darter was het 2-0. In de derde leg miste Mighty Mike zowaar twee pijlen op de dubbels en Schindler strafte het af. Door een nieuwe 180’er van Van Gerwen nam Nederland toch weer het initiatief over, maar hij miste nog eens drie keer. Hopp deed alleen hetzelfde en zo was het toch 3-1. In hun eigen leg maakte Van Gerwen het alsnog af vanaf 48.

Lewis schiet opeens wakker

Adrian Lewis speelt al het gehele weekend ver onder zijn niveau en dat werd nu genadeloos afgestraft door Mensur Suljovic. De Oostenrijker pakte overtuigend zijn eigen twee legs en daar kwam tussendoor een flitsende 170-finish. Lewis zat met zijn gemiddelde opnieuw ruim onder de 90 per beurt, terwijl Suljovic ruim boven de 100 bleef noteren. Zo liep hij dan ook in de vierde leg – die Lewis begon – fluitend weg voor 0-4. Dave Chisnall moest de Engelsen dan ook in de race zien te houden en speelde sterk tegen Rowby-John Rodriguez. Met een 110-finish was het 2-1 en liep scorend weg voor 3-1. In de koppelpartij had Oostenrijk de regie in handen, tot Lewis volledig uit het niets een bulls-eye 129-finish uit zijn handen wist te toveren. De Oostenrijkers braken echter gelijk weer terug en Suljovic miste op een haar na bulls-eye voor de 164-finish. Daardoor pakte Lewis opnieuw de break en opende de zesde leg met een 180’er. Hij maakte het zelf af via dubbel-12.

PDC World Cup of Darts 2017: Uitslagen en programma

Delen:

Meer over World Cup of Darts