Connect with us

World Cup of Darts

Nederland pas na koppelpartij voorbij ervaren Amerikanen

Nederland heeft zich na een koppelpartij voorbij de Verenigde Staten weten te worstelen, Engeland, Oostenrijk en Duitsland hebben zonder een moment in de problemen te komen de kwartfinale bereikt van de PDC World Cup of Darts. Vooral Larry Butler maakte het spannend bij Oranje.

Opnieuw flitsende koppelpartij

De slijmbeursontsteking in de voet van Michael van Gerwen is na een volle dag rust an een stuk minder heftig, waardoor de nummer één van de wereld ook een stuk soepeler bewoog. Gooien bleek vrijdag ook al geen probleem en tegen Darin Young was hij zelfs minder scherp. De boomlange Amerikaan kreeg in de openingsleg wel een kansje vanaf 96, de dubbel vond hij alleen niet. Dat was vanaf 107 in de derde leg weer het geval, waardoor het zomaar 0-3 had kunnen zijn. Van Gerwen stond echter op een 2-1-voorsprong en Young maakte ook 2-2. Daarna zette Mighty Mike de turbo toch aan met zijn derde 180’er en brak in de zesde leg voor de 4-2-zege. Raymond van Barneveld miste in de openingsleg twee pijlen om te breken en kreeg pardoes een 120-finish om zijn oren van Larry Butler (0-2). Barney stond op 24 klaar om terug te breken, er kwam echter nog een 109-finish overheen (0-3). Hij kwam terug tot 2-3, maar miste bulls-eye voor de gelijkmaker. Daarop gooide Butler ook nog maar een bulls-eye 95-finish voor 2-4. De koppelpartij opende Van Gerwen met een 180’er en een 15-darter zorgde voor 1-0. Daarop volgde direct de break door een 102-finish van Barney en na vier beurten stonden ze in hun eigen leg alweer op 32. Dat gooide Van Gerwen uit voor de 13-darter en vanaf 52 maakte hij het daarna ook af.

Vluggertjes voor de rest

Engeland was in de eerste ronde zeer wankel, waarbij met name Adrian Lewis ver onder zijn kunnen speelde. Ook in de single tegen Devon Petersen was Jackpot niet op zijn best, maar met een gemiddelde van 87 per beurt won hij toch met 4-0. Zuid-Afrika leek daardoor kansloos, alleen debutant Deon Oliver speelde tegen Dave Chisnall een heel aardige partij. Hij kreeg dan ook vier pijlen om legs te winnen, toeslaan deed hij niet. Daardoor werd Zuid-Afrika door Engeland toch met 2-0 verslagen. Oostenrijk en Duitsland hadden zoals verwacht weinig problemen met hun duels. De Oostenrijkers troffen Canada, waarbij John Part nog wel een 5-0-record had staan tegen Mensur Suljovic. Die partijen dateerden alleen wel van flink wat jaren geleden, want de rollen zijn nu wel omgekeerd. Suljovic liep eenvoudig weg en won met 4-0. Rowby-John Rodriguez zit na een wervelende start bij de PDC in een flinke dip en mentaal bleek hij ook verre van sterk. Het soms onorthodoxe gedrag van John Norman kon de jonge Oostenrijker totaal geen plek geven en liet zich erg kennen. Zijn spel was alleen wel voldoende voor 4-2. Duitsland had met Brazilië een ideale opponent, want ondanks zeer matig spel van Martin Schindler (4 uit 20 op de dubbels) won hij wel met 4-0 van Alexandre Sattin. Max Hopp begon wel furieus met een 161-finish en drie uitmuntende legs. De Duitser zakte weg en Diogo Portela kreeg nog een dart op tops voor 3-2. Die miste hij waardoor Duitsland naar de kwartfinale gaat.

PDC World Cup of Darts 2017: Uitslagen en programma

Delen:

Meer over World Cup of Darts