Connect with us

European Tour

Nederlanders domineren Euro Tour-qualifier in Riesa

Dirk van Duijvenbode UK Open Darts 2018

Liefst zeven van de acht tickets voor de European Tour in Riesa op de European Qualifier zijn opgeëist door Nederlanders. José Justicia was de enige uitzondering, de Spanjaard hield Jeffrey de Zwaan uit het toernooi.

Debuut Wattimena als geplaatste speler

Dit weekend zal Michael van Gerwen ontbreken, waardoor het er enige tijd op leek dat er geen enkele Nederlander bij de zestien geplaatste spelers zou behoren. Door de goede en vooral zeer constante prestaties van Jermaine Wattimena heeft hij zich net in de top-16 weten te gooien. Zo debuteert Wattimena als geplaatste speler en stroomt automatisch in de tweede ronde in.

Zeven keer juichen voor Oranje

Op de European Qualifier was het donderdagavond een waar Nederlands feestje. Justicia voorkwam dus een maximale score, maar liefst zeven keer kon een Nederlander juichen. Jelle Klaasen was er daar één van. Hij won van Ronny Huybrechts en Christian Kist. Vrijdag opent hij in de eerste ronde nu tegen Justicia. Dirk van Duijvenbode was de beste op het eerste bord door Cristo Reyes met liefst 6-1 te vloeren. Voor hem wacht Mickey Mansell.

Strijd om World Grand Prix

Klaasen houdt daardoor kans om zich te plaatsen voor de World Grand Prix. Dat geldt ook voor Danny Noppert, Vincent van der Voort en Jan Dekker. Noppert versloeg Rowby-John Rodriguez in de finale, terwijl Fast Vinnie overtuigend afrekende met Dimitri Van den Bergh. Net zoals Klaasen zullen ze de komende dagen ponden moeten zien goed te maken om het tv-toernooi in Ierland te halen. Ron Meulenkamp staat net zoals De Zwaan op een virtuele plaats om de Grand Prix te halen. Hij liet in Riesa opnieuw zijn goede vorm zien door in twee partijen slechts twee legs te verspelen. Met een goed resultaat speelt Meulenkamp zich definitief zeker, De Zwaan zal moeten afwachten wat de rest gaat doen. Michael Plooy pakte het laatste ticket voor Riesa.

Loting European Tour #12 Riesa

Ian White (3) – Jose Justicia/Jelle Klaasen
Dave Chisnall (14) – Terry Temple/James Richardson
Simon Whitlock (6) – James Wilson/Adam Huckvale
Max Hopp (11) – Steve Beaton/Vincent van der Voort
Joe Cullen (7) – Ross Smith/Kyle Anderson
Darren Webster (10) – Dirk van Duijvenbode/Mickey Mansell
Mensur Suljovic (2) – Ryan Joyce/Gabriel Clemens
Jermaine Wattimena (15) – Robert Thornton/Danny Noppert
Jonny Clayton (4) – Steve Lennon/Patrik Kovacs
Mervyn King (13) – Michael Plooy/Steve West
Adrian Lewis (5) – Terry Jenkins/Matthew Dennant
Stephen Bunting (12) – Barry Lynn/Dawson Murschell
Daryl Gurney (8) – Robert Marijanovic/Jan Dekker
Gerwyn Price (9) – Magnus Caris/John Henderson
Peter Wright (1) – Ricardo Pietreczko/Ryan Searle
Kim Huybrechts (16) – Ron Meulenkamp/Martin Schindler

Delen:

Meer over European Tour