Connect with us

European Tour

Nederlanders na twee rondes klaar op Euro Tour in Riesa

Jeffrey de Zwaan World Grand Prix Darts 2018

Het voorlaatste toernooi van de European Tour is voor de Nederlanders uitgelopen op een flinke sof. Na twee rondes zijn alle oranjedarters namelijk al uitgeschakeld.

MvG afgemeld

Vrijdag verloren Benito van de Pas en Jelle Klaasen al in de eerste ronde van William O’Connor en Joe Murnan. Danny Noppert wist toen met de nodige geluk wel te winnen van Michael Mansell. De Noord-Ier werkte een achterstand weg, om vervolgens matchdarts te missen. Michael van Gerwen had zich midweeks afgemeld voor het toernooi en zo stonden er nog maar twee Nederlanders in de tweede ronde.

Noppy mist matchdarts

Noppert ging opnieuw naar een elfde leg, ditmaal tegen Daryl Gurney. Dat was onnodig, want Noppert kwam op 3-5 met een 70-finish, om twee legs later een volle hand aan matchdarts te missen. Zo brak Gurney terug en gooide in zijn eigen leg een solide 15-darter met een 72-finish: 6-5. Jeffrey de Zwaan kwam geen moment op gang tegen Murnan. Hij wist nog terug te komen tot 2-2, maar gaf de Engelsman daarna alle ruimte (3 uit 14 op de dubbels) om toch weg te lopen naar 3-6.

European Tour Riesa: Uitslagen, Statistieken en Programma

Delen:

More in European Tour