Connect with us

European Tour

Nederlandse darters hebben vier EuroTours over om dieptepunt te voorkomen

Michael van Gerwen mag de European Tour dan wel domineren, de prestaties van de Nederlanders zorgen dit kalenderjaar voorlopig voor een dieptepunt. Virtueel hebben na negen van de dertien toernooien slechts drie oranjedarters zich geplaatst voor het European Darts Championship. Dat zou een laagterecord zijn.

EK garantie voor veel oranje

Het European Darts Championship wordt sinds 2008 gehouden en het is eigenlijk altijd een garantie geweest voor veel Nederlandse darters. Zowel in 2009 als in 2015 waren er zelfs acht van de 32 spelers met een Nederlands paspoort aanwezig. Vorig jaar plaatsen ook nog zes darters zich via de European Tour Order of Merit voor het EK. 2013 en 2016 waren tot dusver de ‘slechtste’ jaren met telkens vier Nederlanders aan de start. Nu kan het dus zomaar nog slechter uit gaan pakken.

Drie staan er goed voor

In de eerste helft van 2018 zijn er al negen toernooien van de European Tour gehouden. Van Gerwen won zes keer, de andere titels gingen naar Max Hopp, Jonny Clayton en Mensur Suljovic. Mighty Mike staat dan ook ruimschoots aan kop in de European Tour Order of Merit. De top-32 mag naar het EK. Jermaine Wattimena heeft zich met 17.000 pond al veilig gespeeld, Danny Noppert is met 12.000 pond hard op weg.

Vier toernooien de kans

Dit weekend is in Hildesheim het tiende toernooi, daarna spelen we nog in Maastricht, Riesa en Gottingen. Op deze toernooien zullen de andere oranjeklanten dus goede resultaten moeten neerzetten. Op het vinkentouw staan voorlopig Jelle Klaasen (8.000), Jan Dekker (7.000), Vincent van der Voort en Ron Meulenkamp (beiden 6.000). Raymond van Barneveld heeft nog geen enkel toernooi op de European Tour gespeeld, Jeffrey de Zwaan plaatste zich pas twee keer en staat op 2.000 pond.

De huidige top-64 van de European Tour Order of Merit

Delen:

Meer over European Tour