Connect with us

UK Open

Negen Nederlanders al zeker van plaatsing UK Open

Jelle Klaasen PDC WK Darts 2017

Negen Nederlanders zijn na drie van de zes UK Open Qualifiers al zeker van plaatsing voor de UK Open. Op de FA Cup of Darts mogen de top-96 van de UK Open Order of Merit deelnemen en daarnaast zijn er flink wat plaatsen ingeruimd voor Pub Qualifiers. Afgelopen weekend waren de eerste drie vloertoernooien en volgend weekend wachten er nog drie. Daarna wordt de Order of Merit definitief gemaakt.

Negen man in veilige haven

Vorig jaar was de grens voor plaatsing 750 pond. Liefst negen Nederlanders hebben al meer ponden achter hun naam staan en zijn daarmee gegarandeerd van plaatsing. De beste Nederlander afgelopen weekend was Jelle Klaasen, hij gooide liefst 4.750 pond bij elkaar. Raymond van Barneveld (3.750), Benito van de Pas (3.500) en Michael van Gerwen (3.000) volgen. Zij staan ook alle vier in de huidige top-32. De top-32 plaatst zich automatisch voor de derde ronde van de UK Open, hoeft daardoor niet op vrijdagmiddag al te spelen en is verzekerd van prijzengeld. Jan Dekker staat met 1.750 pond ook nog net in de top-32 en is na een zeer zwak 2016 sterk aan de nieuwe campagne begonnen. Christian Kist (1.500), Dirk van Duijvenbode, Ron Meulenkamp en Jermaine Wattimena hebben alle drie 1.000 pond verdiend. Zij zijn dus veilig voor de UK Open en kunnen volgende week jacht gaan maken op top-32.

Van der Voort op het randje

Vincent van der Voort heeft een moeizaam eerste weekend achter de rug. Hij is door zijn rugklachten hard aan het werken om onder meer zijn stijl aan te passen. Na twee dagen zonder resultaat wist hij zondag wel 750 pond bij elkaar te gooien. Hierdoor staat hij op de rand van plaatsing, maar is komend weekend nog een keer het geld halen wel gewenst om zich helemaal veilig te spelen. Datzelfde geldt voor Ryan de Vreede, ook hij staat op 750 pond. Voor alle andere Nederlanders is er dus nog werk aan de winkel. Jeffrey de Zwaan en Mario Robbe pakten 250 pond mee, de rest reisde terug naar Nederland zonder verdiend prijzengeld.

Delen:

Meer over UK Open