Connect with us

Premier League Darts

Negen spelers vervangen Anderson tijdens Premier League

De leeggekomen plaats in de Premier League Darts 2019 door de afmelding van Gary Anderson wordt op een bijzondere manier opgevuld. Er wordt namelijk geen vervanger aangewezen die de hele League af zal draaien, maar er zijn negen verschillende spelers die allemaal één wedstrijd mogen spelen.

Jong talent krijgt de kans

Daarbij krijgt vooral het jonge talent de kans. Het gaat om Chris Dobey, Steve Lennon, Luke Humphries, Max Hopp, Dimitri van den Bergh, Jeffrey de Zwaan en Nathan Aspinall. Daarnaast mag John Henderson in het Schotse Aberdeen aantreden en krijgt Lakeside-kampioen Glen Durrant de kans om zich te tonen in Glasgow. Opvallende afwezigen van de nieuwere lichting zijn Joe Cullen, Johnny Clayton en Jamie Lewis.

Opmerkelijke regels

Het meest opmerkelijke is misschien nog wel de wijze waarop deze negen wedstrijden zullen meetellen. De negen spelers krijgen een financiële vergoeding voor hun optreden en kunnen daarbij een bonus verdienen bij een zege of een gelijkspel. Merkwaardig is echter dat de resultaten in deze wedstrijden voor de vaste Premier League-spelers wél zullen meetellen. En dat terwijl er toch een duidelijk niveauverschil zit in de negen spelers. Michael van Gerwen speelt in Aberdeen tegen John Henderson, terwijl Raymond van Barneveld in Duitsland aan moet leggen tegen Max Hopp. Voor De Zwaan wacht in Ahoy een treffen met Rob Cross, een herhaling van de WK-wedstrijd.

Pijnlijk besluit voor veel spelers

De keuze van de PDC is daarnaast ook een klap in het gezicht van een aantal spelers. Simon Whitlock is de nummer negen van de wereld, maar wordt blijkbaar niet goed genoeg bevonden om de vrijgekomen plaats in te nemen. Datzelfde kan gezegd worden voor spelers zoals Dave Chisnall en Adrian Lewis. Het wordt hoe dan ook een Premier League die veel stof zal doen opwaaien.

Delen:

Meer over Premier League Darts