Connect with us

Pro Tour

Negendarter Van der Voort in Barnsley

Vincent van der Voort World Granx Prix 2015 2

Vincent van der Voort heeft dinsdag tijdens het zeventiende Players Championship in Barnsley een negendarter gegooid. In zijn eerste ronde was hij al dichtbij, twee partijen later was het raak tegen Rob Cross. Het bracht hem overigens geen overwinning, de wereldkampioen was met 3-6 te sterk.

Tweede poging raak

In de eerste ronde van het Pro Tour-toernooi in Barnsley speelde Van der Voort al erg sterk tegen Arron Monk. In de vijfde leg gooide hij acht perfecte pijlen, om dubbel-12 te missen. De herkansing was wel raak voor een 10-darter en hij won het duel met ruim 103 gemiddeld. Na ook Ross Twell te hebben verslagen kwam in de derde ronde het treffen met Rob Cross. De derde leg bracht Fast Vinnie scores van 180 en 177, om het met een 144-finish af te maken.

Eerste perfecte leg sinds 2009

Voor Van der Voort is het zijn eerste perfecte leg bij de PDC sinds 2009. Het bracht hem geen overwinning op Cross. De Engelsman had de eerste twee legs al gepakt en liep na de negendarter weg naar 4-1. Die marge gaf hij uiteindelijk niet meer uit handen (6-3).

Delen:

Meer over Pro Tour