Connect with us

World Darts Championship

Nentjes laat Huybrechts ontsnappen voor WK-stunt

Geert Nentjes is voor het tweede jaar op rij uitgeschakeld in de eerste ronde van het PDC WK Darts. Ditmaal was Kim Huybrechts niet de beste, maar wel de gelukkigste. In een rommelige partij was Nentjes telkens de betere, maar miste ontzettend veel kansen om de sets binnen te slepen. Zo liep het naar een vijfde set. Ook daarin kreeg Nentjes kansen, om weer de dubbels te missen. Zo kon Huybrechts toch met 3-2 winnen en zich op gaan maken voor de strijd met Rob Cross.

Twee close sets

Nentjes begon uitmuntend aan de partij met finishes van 64 en 109. Hij stond dan ook klaar op 40 in de vierde leg om de set af te snoepen van Huybrechts, maar de Belg toverde opeens een 153-finish uit zijn hoge hoed. Er kwam een 180’er achteraan om de set te pakken. De tweede set had bijna hetzelfde verloop. Nentjes kwam op 2-0 met een 111-finish, om nu in de derde leg vier pijlen voor de set te missen. Huybrechts kwam terug tot een vijfde leg, zag de man van Urk nog een dart op tops missen, om zelf ook op dubbel-16 niet toe te slaan. Zo ging de achtste setdart voor Nentjes eindelijk erin voor 1-1 in sets.

Partij blijft heen en weer vliegen

De jonge Nederlander bleef de betere speler op het podium en wist tot twee keer toe de Belg te breken. In de vierde leg stond er weinig druk op Nentjes, om toch weer vier pijlen te missen voor de set. Zo kwam Huybrecht andermaal terug tot een vijfde leg, om een 180’er om zijn oren te krijgen. Nentjes noteerde daarna twee keer een beurt zonder triple, maar nu was het Huybrechts die pijlen miste. Dubbel-12 bracht de Nederlander daardoor alsnog naar 2-1 in sets. Finshes van 80 (Nentjes) en 72 (Huybrechts) bracht de vierde set naar 1-1. The Hurricane wist vanuit het niets een 164-finish eruit te persen en zo kwam er toch een vijfde set.

Opnieuw de dubbels niet gevonden

Zo werd het een strijd om de best-of-five legs, waarbij Huybrechts de eerste tik uitdeelde met een 112-finish. Nentjes maakte gelijk, om de Belg met een 62-finish om matchpoint te zien komen. Er volgde een zenuwachtige vierde leg, waarin Nentjes vanaf 60 de single-20 miste en zo Huybrechts de kans gaf. Die pakte de Belg niet, maar nog eens drie missers op de dubbels van de jonge Nederlander deden hem toch echt de das om.

Speelschema PDC WK Darts 2020

Delen:

Meer over World Darts Championship