Connect with us

Pro Tour

Nentjes over negendarter: “Ik dacht het zal toch niet gebeuren…”

Geert Nentjes heeft direct naam gemaakt door tijdens zijn eerste weekend op de Pro Tour een negendarter te gooien. De linkshander van Urk wist zich afgelopen jaar via de Development Tour te plaatsen voor het WK en daarmee ook een tourkaart te verdienen. Bij de grote mannen laat hij zich nu dus ook gelijk zien.

Eerste negendarter

Omroep Flevoland belde met Nentjes over zijn eerste weekend en vooral over zijn negendarter. Deze gooide hij tegen Mervyn King. “Het is mijn eerste negendarter in een wedstrijd en dat dan gelijk tijdens mijn debuut op de Pro Tour. Dat is prachtig. King is een goede speler, maar op papier heeft hij weinig kans gehad. Ik won met 6-0 en hij heeft weinig kans gehad. Zelf had ik nog niet het idee dat ik de negendarter ging gooien. Ik opende de leg met twee keer 180. Toen ik voor de 141 ging gooien dacht ik nog ‘het zal toch niet gebeuren’. Het gebeurde dus wel.”

Tevredenheid overheerst

Na de perfecte leg moest Nentjes zich wel even zien te herpakken. “Ik vond het erg mooi dat King tegen me zei dat ik gewoon rustig even mijn tijd moest pakken.” Een ronde later verloor de jongeling van Kim Huybrechts. “Balen deed ik uiteindelijk wel van de nederlaag daarna. Als je zo goed speelt wil je dat doorzetten. In de partij erna kwam het er niet meer uit. Na dit weekend overheerst wel tevredenheid. Ik een paar wedstrijden gewonnen en een negendarter gegooid. En dat in mijn eerste weekend op de Pro Tour.”

Delen:

Meer over Pro Tour