Connect with us

Development Tour

Nentjes pakt eerste Development Tour-titel

Geert Nentjes heeft voor het eerst in zijn carrière een toernooi gewonnen op de Development Tour. De linkshander van Urk stond al een aantal keer in de finale, ditmaal wist hij de klus af te maken in Milton Keynes. Het brengt hem – voorlopig – ook de eerste plaats op de Development Tour Order of Merit.

Drie keer zonder legverlies

De talenten zijn dit weekend verzameld in Barnsley voor het negende, tiende, elfde en twaalfde toernooi van de Development Tour. In een sterk deelnemersveld met bijvoorbeeld Corey Cadby en Luke Humphries kwam Nentjes geen moment in de problemen. Hij won zijn eerste drie partijen zonder zelfs een leg af te staan van landgenoten Levy Frauenfelder, Wesley van Trijp en Oliver King.

Geen moment in gevaar

Kay Keelan werd verslagen met 4-2 en in de kwartfinale kwam hij weer een landgenoot tegen. Owen Roelofs werd aan de kant gezet met 5-2. Ciaran Teehan zag Nentjes een 14-darter, twee 15-darters en twee 18-darters gooien voor 5-1, waardoor de finale volgde. Daarin kwam Nentjes razendsnel op een 3-0-voorsprong, maar Shane McGuirk gaf zich niet zomaar gewonnen. Het werd 3-2, daarna nam Nentjes de partij toch weer over voor 5-2. Het levert de Nederlander 2.000 pond op, waardoor hij voor dit moment aan kop gaat van de Development Tour-ranking.

Delen:

Meer over Development Tour