Connect with us

Development Tour

Nentjes plaatst zich als dertiende Nederlander voor PDC WK Darts

PDC WK Darts Alexandra Palace 2017

Geert Nentjes heeft zich via de Development Tour weten te plaatsen voor het PDC World Darts Championship. Daarmee is de twintigjarige darter van Urk de dertiende Nederlander die naar Alexandra Palace mag gaan afreizen. Twaalf man gingen hem voor, waarvan alleen Benito van de Pas nog onzeker is.

Spannend slotstuk Development Tour

Op de Development Tour mogen spelers van 16 tot en met 23 jaar uitkomen, waarbij er voor de eerste twee spelers een WK-ticket klaar ligt en ook nog eens een Tourkaart voor 2019 en 2020. In Wigan werden dit weekend de laatste vier toernooien gehouden, waarbij het vechten was voor iedere pond. Grote winnaars werden Ted Evetts en Geert Nentjes, zij pakten namelijk de plaatsen voor het wereldkampioenschap. Evetts is al zeker van een tourkaart, Nentjes moet nog even afwachten wat er op de resterende toernooien van het jaar zal gebeuren of ook zijn plaats voldoende is.

Van Peer laat zich weer zien

Het gehele weekend wisten de Nederlanders in Wigan sterke optredens te noteren. Zo haalde Jeffrey de Zwaan een halve finale in het eerste toernooi, door onder meer 115,6 per beurt te gooien in de kwartfinale tegen Brian Raman. Ondanks 103,7 verloor hij in de halve finale van Bradley Brooks. Brooks ging daarop weer kopje onder tegen Luke Humphries. Het achttiende toernooi werd een prooi voor Berry van Peer. De Nederlander won in het verleden al op de Development Tour en stond in de finale van Jeugd WK, daarna kwam voor hem de moeilijke periode met darteritus. Hij won nu in de halve finale van Niels Zonneveld en in de finale van Nentjes voor de titel.

Van den Bergh komt ingevlogen

Op zondag was Dimitri Van den Bergh ook van de partij, want de Belg was overgevlogen vanuit Wenen waar hij vrijdag nog speelde op de World Series Finals. Dreammaker wist gelijk het derde toernooi te winnen, in de finale tegen opnieuw Nentjes. Het twintigste toernooi van het jaar en het vierde van het weekend ging naar Ted Evetts, met halve finaleplaatsen voor Van Peer en De Zwaan.

Humphries weer de beste

Uiteindelijk eindigden Humphries en Van den Bergh samen bovenaan met 8.000 pond. Op countback werd de jonge Engelsman eerste en daarmee prolongeerde hij zijn titel op de Development Tour. Het tweetal is echter al zeker van plaatsing voor het wereldkampioenschap via de Pro Tour Order of Merit, waardoor deze plaatsen doorschuiven naar Evetts en Nentjes.

 

Delen:

Meer over Development Tour