Connect with us

Pro Tour

Nicholson besluit een sabbatical te nemen

Paul Nicholson zal komende week niet in actie komen op Q-School. De Australiër werkte zich de afgelopen twee jaar weer omhoog naar de top-64 van de wereld, maar viel na het PDC WK Darts naar plaats 65. Die dreun kwam zo hard aan dat The Asset heeft besloten om een sabbatical te nemen.

Kortstondig hoop op Cadby

De voormalig top-10 speler winnaar van de Players Championship Finals is mede door een blessure ver weggezakt. In 2017 wist hij op Q-School zijn tourkaart terug te verdienen en klauterde weer omhoog. De resultaten werden beter, alleen op het WK ging het helemaal mis. Nicholson verloor zelf in de eerste ronde van Kevin Burness. Doordat andere spelers zeer verrassende resultaten neer wisten te zetten zakte The Asset naar plaats 65. Hij hoopte nog even dat Corey Cadby – de huidige nummer 64 – zijn tourkaart in zou leveren. Dat deed Cadby niet en zo viel voor Nicholson het doek.

Niet goed genoeg voor Q-School

“Ik voel me op dit moment niet goed genoeg om te presteren op Q-School”, zo laat The Asset weten aan Live Darts TV. “Ik wil daar niet naartoe gaan en nog meer tikken te krijgen. Dan blijft er van mijn zelfvertrouwen niets meer over. Er waren in 2018 periodes waarin ik sterk speelde, met name in de zomer. Ik moet nu echt wat meer tijd nemen om de juiste formule te vinden om weer gevoel van onverslaanbaarheid terug te vinden. Dat heb ik nu namelijk niet zoals in 2010, 2011 en 2012.”

Hard werken voor 2020

Van het einde van zijn carrière wil Nichsolson absoluut nog niets weten. “Als ik me nu zou kunnen inschrijven voor Q-School in 2020, dan zou ik dat direct doen. Ik ga hard werken en ben er dan weer bij.” Ondertussen zal The Asset wel nauw betrokken zijn bij darts. Hij geeft regelmatig commentaar bij de European Tour, deze week ook bij Lakeside en op de radio bij Talksport. Daarvoor gaf hij ook verslag tijdens het WK na zijn eigen uitschakeling en zat in het commentaarhokje toen Luke Humphries hem uit de top-64 duwde. “Dat is het zwaarste dat ik media-wise tot dusver heb meoten doen. Ik wist op dat moment dat ik mijn kaart kwijt was. Tegelijkertijd was het maar goed dat ik aan het werk was, want daardoor kon ik in mijn hoofd verder.”

Delen:

Meer over Pro Tour