Connect with us

Grand Slam of Darts

Nicholson verwacht veel van Grand Slam

Paul Nicholson mag zich de komende twee maanden bewijzen op zowel de Grand Slam of Darts en het PDC World Darts Championship. De 29-jarige Australiër plaatste zich als winnaar van de Australian Grand Prix voor de televisietoernooien. Daarmee keert hij terug op zijn geboortegrond.

Nicholson werd namelijk in Engeland geboren en speelt de komende week in de groepsfase tegen Gary Anderson, Darryl Fitton en Kevin Painter. “Toen ik realiseerde dat ik me had geplaatst voor het wereldkampioenschap, kon ik de tranen niet meer tegenhouden. Het bereiken van het WK is mijn hele leven een doel geweest. Ik speel al ruim twintig jaar darts en keek al vanaf mijn jeugd naar alle toernooien op televisie.” Dat Nicholson niet te onderschatten valt, liet hij deze zomer al zien. Op het Players Championship in Australië won de Aussie met 3-0 van Ronnie Baxter en werd pas in de finale met 1-3 geklopt door Robert Thornton.

Daarnaast verwacht Nicholson gebruik te kunnen maken van zijn eerdere ervaring van dit jaar op de PDC Pro Tour. Hij mocht deelnemen aan de Las Vegas Desert Classic als winnaar van het nationale kampioenschap van vorig jaar. “Dat ik tegen een aantal toppers heb gespeeld in Las Vegas zal me zeker helpen”, zo laat hij weten op de website van de Australische DPA. “Daar wist ik niet wat ik moest verwachten. Nu ben ik er klaar voor en kan niet wachten om op het podium te staan.”

 

Delen:

Meer over Grand Slam of Darts