Connect with us

The Masters

Nieuw materiaal brengt Van de Pas tegen Anderson nog geen succes

Benito van de Pas

Benito van de Pas is voor het tweede jaar op rij in de eerste ronde van The Masters uitgeschakeld door Gary Anderson. Ditmaal was het in Milton Keynes echter een zeer matige partij. De Nederlander heeft na het wereldkampioenschap nieuw materiaal uitgezocht, maar het valt nog niet zoals hij zou willen. Anderson is nog lang niet hersteld van zijn rugproblemen en haalde daardoor ook geen hoog niveau. Toch was het voldoende voor de 10-4-zege.

Speuren en zoeken

Van de Pas kende de afgelopen periode veel problemen met zijn darts en vooral de bouncers. Na zijn nederlaag in de eerste ronde van het WK gooide Big Ben het roer om. Hij is naar nieuw materiaal gaan zoeken en met een volledig nieuwe set-up kwam hij dan ook het podium op in Milton Keynes. Anderson kreeg in de eerste drie legs zeven en twee keer zes beurten de tijd om naar 3-0 te lopen. Daar kwam een 15-darter overheen, voor Van de Pas eindelijk iets kon terugdoen met een 115-finish. Het werd ook 4-2, waarna Anderson toch wegliep met finishes van 68 een 109 (6-2).

Muntje naar Van de Pas gegooid

Het publiek leek zich ondertussen te vervelen en bizar genoeg werd er zelfs een muntje naar het podium gegooid. Deze ketste op de schouder van Big Ben af, waarop beide spelers zeer verbaasd rondkeken. Ze speelden wel door en Anderson haalde de pauze met 8-2. Het werd ook 9-2, waarop Van de Pas met finishes van 74 en 67 terugkwam tot 9-4. In de veertiende leg miste de Nederlander voor het eerst een pijl op de dubbel en Anderson maakte het af vanaf 99. Met gemiddeldes van 90,44 en 82,78 hebben beide darters echter nog wat sprongen te maken.

The Masters 2018: Uitslagen, statistieken en programma

Delen:

Meer over The Masters