Connect with us

Pro Tour

Nieuwe Nederlandse tourkaarthouders aan het woord

Yordi Meeuwisse PDC WK

Q-School in Hildesheim heeft voor in ieder geval twee, vermoedelijk vier en mogelijk vijf Nederlandse een tourkaart opgeleverd. Niels Zonneveld en Mike van Duivenbode wisten dag 1 en dag 2 winnend af te sluiten, waardoor ze zeker zijn van twee jaar een tourkaart. Daarna begint het rekenen.

Afwachten maar…

Yordi Meeuwisse en Vincent van der Meer zijn als derde en vierde geëindigd op de Q-School Order of Merit. Dit is ‘in principe’ voldoende voor een tourkaart. De kaarten via de Order of Merit worden echter verdeeld aan de hand van een rekenmodel samen met de Britse Q-School. Hiervoor wordt er gekeken naar het aantal inschrijvingen per Q-School. De Britse Q-School is pas over twee weken, waardoor het ruim een week wachten is voor de inschrijving is gesloten. Er moeten echter meer dan 700 Britse spelers zich inschrijven wil het tweetal nog naast een tourkaart vallen. Voor Maik Kuivenhoven is het wel afwachten. Hij is als zevende geëindigd en zit daardoor echt op de wip.

Interviews met nieuwe tourkaarthouders

De afgelopen dagen sprak RTL7Darts na de speeldagen met de vier Nederlanders die een tourkaart op zak hebben of vermoedelijk hebben. Alle interviews op een rijtje:

Delen:

Meer over Pro Tour