Connect with us

European Tour

Nieuwe opzet European Tour Qualifiers vandaag van start

De eerste qualifiers voor de European Tour staan vandaag op het programma in Barnsley en met een nieuwe opzet. Vooral voor de Nederlandse spelers is er veel veranderd, want er is een nieuwe kwalificatieroute.

Qualifiers voor tourkaarthouders

De Europese spelers moesten zich tot dusver altijd via de European Qualifier zien te plaatsen. Deze werden een dag voor het hoofdtoernooi gehouden. Het veld bestond dan uit spelers met en zonder een tourkaart. Dat is nu veranderd. De tourkaarthouders van het vaste continent spelen nu voorafgaand aan Players Championship-weekenden in Engeland op een European Qualifier. Hier strijden ze om zes plaatsen.

Zonder tourkaart ook kans op plaatsing

Voor alle spelers zonder tourkaart, die in januari wel op Q-School zijn geweest, is er een andere route. Alle spelers uit West- en Zuid-Europa mogen op de dag voor het European Tour-event een qualifier spelen voor twee plaatsen. Spelers uit Scandinavië en de Baltische staten hebben hun eigen qualifier, net zoals spelers uit Oost-Europa.

Mighty Mike en Wattimena

Zo worden er dus in totaal tien plaatsen verdeeld voor Europese spelers. De Britse spelers strijden om 18 plaatsen en de top-16 van de Pro Tour Order of Merit is automatisch geplaatst. Zo zijn Michael van Gerwen en Jermaine Wattimena deze vrijdag niet van de partij in Barnsley, want zij zijn automatisch geplaatst voor de eerste twee Euro Tours in Leverkusen en Hildesheim. Onderstaande spelers strijden wel twee keer voor een plaats op de toernooien, opvallende afwezige is Max Hopp. De eerste qualifier begint omstreeks 20.00 uur.

European Qualifier deelnemers: Toni Alcinas, Christian Bunse, Gabriel Clemens, Jose De Sousa, Jeffrey De Zwaan, Jan Dekker, Kim Huybrechts, Ronny Huybrechts, Jose Justicia, Vincent Kamphuis, Tytus Kanik, Marko Kantele, Jelle Klaasen, Maik Kuivenhoven, Darius Labanauskas, Zoran Lerchbacher, Robert Marijanovic, Yordi Meeuwisse, Ron Meulenkamp, John Michael, Geert Nentjes, Danny Noppert, Krzysztof Ratajski, Madars Razma, Cristo Reyes, Mario Robbe, Rowby-John Rodriguez, Martin Schindler, Davy Van Baelen, Raymond van Barneveld, Benito van de Pas, Dimitri Van den Bergh, Vincent Van der Meer, Vincent van der Voort, Dirk van Duijvenbode, Mike van Duivenbode, Niels Zonneveld

Delen:

Meer over European Tour