Connect with us

World Matchplay

Noppert baalt van Matchplay-debuut: “Ik wil te graag”

Danny Noppert PDC WK Darts 2019 (2)

Danny Noppert heeft een teleurstellend debuut gehad op de World Matchplay. De Fries verloor met 10-6 van Gary Anderson en vooral de manier waarop deed pijn. In de eerste helft van het duel miste hij ontzettend veel kansen (6-1) en na een goede comeback wist Anderson nog te versnellen. Noppert eindigde met een laag gemiddelde: 87,77 per beurt.

Ervaring op het podium

“Ik mis zoveel dubbels”, verzucht Noppert na afloop bij RTL7Darts. “Ik sta op 60 en gooi de eerste pijl gewoon boven de dubbel. Ik denk dat het echt ligt aan de ervaring op het podium. Ik wil te graag. Het is echt zonde dat ik op deze manier verlies.”

Blijven vechten

Noppy begreep er ook weinig van. “Ik voelde me namelijk erg goed bij het ingooien. In het begin dacht ik echt steeds van ‘waarom mis ik’. de hele wedstrijd ben ik blijven vechten en dat ik nog terugkom tot 7-6 is best wel knap. Maar het mocht uiteindelijk niet zo zijn.” Voor Noppert begint nu de zomerstop, waarop hij zich moet zien te plaatsen voor de World Grand Prix. Virtueel staat hij er goed voor, maar zal op de Pro Tour nog wel ponden moeten zien te verzamelen.

Delen:

Meer over World Matchplay