Connect with us

European Tour

Noppert, De Zwaan en Nijman openen in Gibraltar met zege

Danny Noppert PDC WK Darts 2019

Een perfecte score voor de Nederlanders op de eerste dag van de Gilbraltar Darts Masters. Het dertiende en tevens laatste toernooi van de European Tour gaat bepalen wie zich gaat plaatsen voor het European Championship. Met name Danny Noppert deed daarvoor goede zaken. Hij won, net zoals Jeffrey de Zwaan en Wessel Nijman.

Twee keer elfde leg

Zowel Nijman als Noppert had een elfde leg nodig. Nijman zag Darren Webster van grote achterstand terugkomen, om een uitstekende slotleg te gooien. De jongeling stond na negen pijlen al op 82 en maakte het af met een sterke 13-darter. Noppert en Keegan Brown gingen hand in hand door de partij, waar met een 180’er Noppert de 5-5 wist aan te tekenen. De slotleg mocht hij beginnen en stond door weer een maximale score na negen pijlen op 98. Toch gaf hij Brown nog een kans, die de Engelsman miste op bulls-eye. Zo was het 6-5 voor Noppert.

Tellen voor European Championship

De Zwaan was sneller klaar met Steve West. Hij nam een 3-0-voorsprong en gaf die marge niet meer uit handen: 6-3. De Zwaan is al zeker van plaatsing voor het European Championship, waar Noppert virtueel nu aan de goede kant van de streep staat. Een zege zaterdag op directe concurrent Michael Smith zou hem definitief in veilige haven brengen. Nijman zal dit weekend moeten winnen om zich nog te kwalificeren. Daarvoor wacht nu eerst Mensur Suljovic, De Zwaan treft Dave Chisnall. Michael van Gerwen komt het toernooi binnen in de tweede ronde en ontmoet Jose de Sousa, Jermaine Wattimena gaat aanleggen tegen Dimitri Van den Bergh.

European Tour Gibraltar: Uitslagen, Statistieken en Programma

Delen:

Meer over European Tour