Connect with us

European Tour

Noppert debuteert op EuroTour met zege op De Zwaan

Danny Noppert, Ron Meulenkamp en Jermaine Wattimena hebben zich in Leverkusen geplaatst voor de tweede ronde van het eerste European Tour-event van het jaar. Michael van Gerwen en Jelle Klaasen waren automatisch geplaatst voor de tweede doorgang.

Nederlandse onderonsje is zenuwenbal

Het Nederlandse onderonsje tussen Danny Noppert en Jeffrey de Zwaan werd niet het vuurwerk dat ervan werd verwacht. De Zwaan had vooral moeite om zijn eerste dart goed te positioneren en was te veel aan het corrigeren. Zijn 0-2-voorsprong verdween door een 11-darter, om in de zevende leg te worden gebroken. The Black Cobra kon gelijk terugslaan, alleen hij gooide zich dood vanaf 76-. De 5-3-voorsprong zette Noppert om in de 6-4-zege. Zo debuteerde de Fries met een zege en na afloop gaf hij toe erg zenuwachtig te zijn geweest. Het was terug te zien in de gemiddeldes: 92,17 om 82,82. Noppert treft zaterdag Joe Cullen.

Meulenkamp en Wattimena straffen alles af

Ron Meulenkamp wist op het juiste moment te profiteren van de wisselvallige Van den Bergh. Sinds het nieuwe kalenderjaar heeft de Belg niet zijn topvorm teruggevonden en daar wist Meulenkamp gretig gebruik van te maken. Tot 3-3 ging het gelijkop, daarna pakte de Nederlander de break. Een 180’er kon de Belg niet meer redden, want dubbel-16 voor een 112-finish vloog er niet in: 6-3. In de tweede ronde ontmoet de linkshander Daryl Gurney. De afgelopen periode heeft Jermaine Wattimena al uitstekend spel laten zien en ook tegen Jonny Clayton ging de Brabander uitstekend van start. Met een 180’er en een 90-finish was de break een feit voor 3-1. Hij vergat om de partij al te beslissen door drie keer op dubbel-10 te missen, maar in de achtste leg werd een volgende fout afgestraft. Clayton gooide zich dood vanaf 64, kreeg de herkansing niet uit en zo was het 6-2.

Dubbels breken Dekker en Van der Voort op

Voor Jan Dekker was het snel gedaan tegen Tytus Kanik. De Pool begon heel sterk met finishes van 90 en 140. De Nederlander vergooide zich in de derde leg door drie dubbels te missen en liep vanaf dat punt achter Kanik aan. Die gooide een cruciale 64-finish voor 2-5 en maakte het twee legs later af: 3-6. Vincent van der Voort was op zijn beurt lange tijd de betere tegen Marko Kantele, maar de dubbels wilden niet. Leg twee, acht en negen gaf hij hierdoor zomaar aan de Fin, die het afmaakte met een 14-darter. Van der Voort kwam nog uit op 96,27 per beurt, alleen 4 uit 16 op de dubbels was het probleem.

European Tour 1: Uitslagen, statistieken en programma

Delen:

Meer over European Tour