Connect with us

European Tour

Noppert duwt met kwartfinale Klaasen uit World Grand Prix

Danny Noppert zal zijn debuut gaat maken op de World Grand Prix, mits er vanavond geen hele rare dingen gebeuren tijdens de finalerondes van de European Tour in Riesa. De Fries haalde in Duitsland de kwartfinale door Mensur Suljovic te verslaan en staat daarin tegenover Darren Webster.

Tweede kwartfinale voor Noppert

Twee sterke zeges dit weekend op Robert Thornton en Jermaine Wattimena brachten Noppert in de derde ronde. Daarin wachtte Mensur Suljovic. Het eerste verschil werd gemaakt door Noppy met een 180’er voor de break (1-3). Suljovic herpakte zich met een 72-finish en zag Noppert één pijl missen vanaf 103 (3-3). De Oostenrijker kreeg zeven beurten de tijd om ook op voorsprong te komen, maar daarna was het woord opnieuw aan Noppert. Hij pakte in de negende leg de break en maakte het met zijn derde 180’er af voor 4-6. Het is voor Noppert zijn tweede kwartfinale op de European Tour, de vorige keer drong hij door tot de halve finale.

World Grand Prix in aantocht

Door de zege duwt Noppert landgenoot Jelle Klaasen uit de World Grand Prix. Voor honderd procent zeker is Noppert nog niet van deelname aan de Grand Prix, dat hangt net zoals voor Jeffrey de Zwaan en Ron Meulenkamp af van de resterende prestaties van vandaag in Riesa. De kans dat het nog mis gaat is echter miniem. Michael van Gerwen, Raymond van Barneveld en Jermaine Wattimena gaan in ieder geval naar Ierland voor de Grand Prix.

European Tour Riesa: Uitslagen, statistieken en programma

Delen:

Meer over European Tour