Connect with us

European Tour

Noppert en Klaasen winnen in Riesa; kans op Grand Prix blijft levend

Net zoals vorige week in Maastricht waren er in Riesa zes Nederlanders door de kwalificatie gekomen. De eerste ronde van de European Tour was vervolgens een groot slagveld. Won er vorige week slechts één oranjeklant, nu boekten Danny Noppert en Jelle Klaasen een zege. Het was wel gelijk belangrijk met het oog op het eerstvolgende televisietoernooi.

Strijd om World Grand Prix

In Riesa staat er veel op het spel dit weekend. Onder meer wordt na dit toernooi de deelnemerslijst bekend van de World Grand Prix. Jeffrey de Zwaan, Ron Meulenkamp, Jelle Klaasen, Danny Noppert, Vincent van der Voort en Jan Dekker strijden allemaal om één van de laatste plaatsen. De Zwaan liep kwalificatie voor Riesa mis, terwijl Meulenkamp in de eerste ronde verloor van Martin Schindler. The Black Cobra en The Bomb staan voorlopig wel nog aan de goede kant van de streep. Dat staat ook Klaasen dankzij de 6-0-zege op José Justicia. Hij bezet nu de zestiende en laatste plaats via de Pro Tour Order of Merit, maar heeft heel wat spelers in zijn nek hijgen.

Achtervolgers vallen snel af

Kyle Anderson stond het meest dichtbij, maar verloor op zijn verjaardag van Ross Smith. Danny Noppert is nu de eerste belager doordat de Fries met liefst 6-0 wist te winnen van Robert Thornton. Noppert heeft wel minimaal een kwartfinaleplek nodig om zich nog te plaatsen voor de World Grand Prix. Iedereen die lager op de ranking staat zal in Riesa minimaal de finale moeten bereiken. Daarbij zitten niet meer Van der Voort en Dekker. Fast Vinnie kwam tegen Steve Beaton op een 4-1-voorsprong, om daarna zes legs op rij vijf beurten de tijd te krijgen om een leg uit te gooien. Dat lukte slechts één keer, waardoor Beaton alsnog met 5-6 won. Dekker trof een ontketende Robert Marijanovic en verloor met 4-6.

Plooy mist matchdarts

Dirk van Duijvenbode en Michael Plooy waren de vijfde en zesde Nederlander in het schema. Van Duijvenbode kwam neit opdagen en verloor met liefst 6-0 van Michael Mansell. Plooy had wel volop kansen tegen Steve West. Hij nam een 5-4-voorsprong, gevolgd door een 11-darter van West. In de elfde leg miste Plooy drie pijlen voor de zege en sloeg West alsnog toe met een 72-finish. In de tweede ronde stroomt Jermaine Wattimena in, hij speelt tegen Noppert. Klaasen ontmoet Ian White.

European Tour Riesa: Uitslagen, statistieken en programma

Delen:

Meer over European Tour