Connect with us

World Grand Prix

Noppert en Wattimena wippen toppers; Van der Voort onderuit

Danny Noppert PDC WK Darts 2019

Danny Noppert heeft voor een grote stunt gezorgd door Daryl Gurney uit te schakelen op de World Grand Prix. Voor de Noord-Ier een grote dreun, hij verdedigde het prijzengeld van twee jaar geleden toen hij de titel pakte. Jermaine Wattimena won eveneens verrassend van Adrian Lewis, waar Vincent van der Voort eraf ging tegen de ontketende Nathan Aspinall.

Cruciale vierde en vijfde leg

Noppert kon vrijuit spelen waar Gurney voor hem met een nieuwe druk speelde. Nog nooit verdedigde hij zoveel prijzengeld en dat bleek toch in zijn hoofd mee te spelen. Hij miste namelijk in de vierde leg al drie pijlen voor de set, waarop Noppert met een 77-finish de vijfde leg bereikte. Beide darters waren gelijk open, maar opnieuw miste Gurney twee pijlen voor setwinst. Noppert sloeg toe en daarna was Superchin van de leg. Hij miste een beurt op de openingsdubbels en daarna waren de triples ook amper te vinden. Noppy kon breken in zeven beurten en na nog maar eens drie gemiste dubbels van Gurney was het al gedaan.

Jackpot haakt steeds verder

Adrian Lewis is al een aantal jaar verdwenen van de echte grote podia en ondanks dat hij aangeeft terug te willen keren zit het er maar net in. Op de Pro Tour zijn er nog wel aardige resultaten, alleen zonder indrukwekkende gemiddeldes. Op televisie wil het niet meer vlotten, zo ook nu tegen Wattimena. Jackpot pakte nog wel de eerste set en leek in de vijfde leg van de tweede set toe te kunnen slaan. Wattimena miste drie pijlen om de leg te openen, alleen kon scorend toch weer inlopen. Met dubbel-16 dwong hij een derde set af en daarin gaf Lewis niet meer thuis: 0-3.

Dubbels groot probleem Fast Vinnie

De enige Nederlander die vanavond de eerste schifting niet wist te overleven was Vincent van der Voort. Nathan Aspinall liet weer eens zien dat zijn vorm momenteel uitstekend is, waar Van der Voort kansen liet liggen. In de openingsleg waren zes pijlen voor legwinst niet aan hem besteed, om in de derde leg niet eens te openen. Aspinall ramde er een 12-darter in, terwijl Van der Voort negen pijlen had gemist om te openen. Zonder enige weerstand werd het ook in de tweede set 0-2, voor Fast Vinnie eindelijk een dubbel wist te winnen om een leg te pakken. Het bleef de enige, want de derde 180’er van de Engelsman was goed voor de winst.

World Grand Prix: Uitslagen, programma en statistieken

Delen:

Meer over World Grand Prix