Connect with us

Grand Slam of Darts

Noppert houdt hoop op Grand Slam; Tweede zeperd Veenstra

Danny Noppert World Grand Prix 2019

Danny Noppert heeft de kans levend gehouden dat hij de knock-outfase van de Grand Slam of Darts bereikt. Na zijn pijnlijke nederlaag tegen Ryan Harrington wist hij zich te herstellen tegen Wayne Warren. Dat was niet het geval voor Richard Veenstra, die opnieuw een ontluisterende partij afleverde.

Op tijd bij de les

Noppert liet het tegen Harrington na om de Engelsman te breken, terwijl die zijn eigen legs zelden in vijftien pijlen of minder uitgooide. Tegen Wayne Warren lukte dat wel. Hij pakte de tweede leg, om de vierde leg te breken met een 12-darter. Een 180’er bracht hem naar matchpoint en met een solide 14-darter was de partij binnen. Zo houdt Noppert kans op de volgende ronde, al zal vermoedelijk daar wel een zege voor nodig zijn tegen Peter Wright op maandgavond.

Opnieuw onder 80 gemiddeld

Voor Veenstra begint de Grand Slam uit te lopen op een drama. Na zijn zwakke optreden tegen Daryl Gurney (75 gemiddeld), wist hij tegen Brendan Dolan in ieder geval gelijk een leg te pakken. Daar bleef het echter bij. Opnieuw wist de nummer drie van de huidige BDO-ranking zijn scores niet op orde te krijgen en zo wandelde Dolan dan ook van hem weg. Met 79,76 per beurt was Veenstra opnieuw niet in de buurt van zijn opponent en Dolan maakte het in de zesde leg al af met een 82-finish.

Grand Slam of Darts 2019: Uitslagen, statistieken en programma

Delen:

Meer over Grand Slam of Darts