Connect with us

European Championship

Noppert kan breaks tegen Cross niet over de streep trekken

Danny Noppert is er niet in geslaagd om Rob Cross te verslaan op het European Darts Championship 2018. De Fries kwam op een 2-0- en 4-2-voorsprong, maar de breaks kon hij niet verzilveren. Cross begon langzaam beter te spelen en met name zijn finishes gaven de doorslag: 4-6. Cross staat nu tegenover Richard North.

Wisselvallig spel van beide darters

Noppert heeft in zijn eerste jaar bij de PDC gelijk goed weten te presteren op de European Tour en wist ook tegen Cross sterk te starten. Met 180’ers in de eerste twee legs wist hij de druk gelijk op de wereldkampioen te leggen. Die wist zijn eigen leg niet te behouden vanaf 84 en zo was de break al een feit (0-2). De Fries wist zijn eigen leg daarna net niet te houden. Tops voor de 125-finish viel niet en met een 13-darter kwam Cross terug. Hij maakte ook 2-2, gevolgd door de derde 180’er van Noppert voor 2-3.

Finishes slepen Cross er doorheen

Uit de onderbreking was het de Nederlander die gelijk weer druk wist te zetten op Cross. Met een 108-finish was het 2-4, om een zeer ongelukkige zevende leg af te werken. Twee pijlen in de triple-1 en een bouncer gaven Cross de kans vanaf 76 (3-4). Er kwam een 88-finish achteraan met Noppert op 66 en in de negende leg volgde hetzelfde scenario. Noppert stond op 72 klaar en zag Cross met zijn derde dart 84 uitgooien voor de 12-darter: 5-4. Eindelijk leek de Engelsman los te komen en vond een 180’er. Daarop maakte hij het af.

European Darts Championship 2018: Uitslagen, statistieken en programma

Delen:

Meer over European Championship