Connect with us

World Grand Prix

Noppert kan laatste versnelling van Aspinall niet volgen

Danny Noppert World Grand Prix 2019

Danny Noppert is in de tweede ronde van de World Grand Prix uitgeschakeld. De Fries ging tegen Nathan Aspinall met 3-2 kopje onder. Noppert won de eerste set erg gelukkig en wist Aspinall daarna continu bij te benen. De Engelsman wist op het nippertje een vijfde set af te dwingen en daarin kwam de versnelling voor de zege.

16 missers om te beginnen en toch toeslaan

De eerste set was er één van uitersten. Noppert kon geen dubbel vinden om te openen en had liefst zestien missers op rij. Zo kon Aspinall fluitend de eerste leg pakken, waarop de Fries zich herpakte. Hij hield zijn eigen legs en miste in de vijfde leg één dart op tops voor een 78-finish. Zo kon Aspinall toch zijn eigen set behouden, maar miste een volle beurt op tops. Noppert ging er zo toch met setwinst vandoor. In de tweede set zat dat er niet in. Aspinall leverde twee strakke 15-darters af en maakte er 1-1 in sets van.

The Asp moet hard werken

Het momentum gaf The Asp toch net zo snel weer uit handen door een vier pijlen te missen om de leg te openen en ook nog eens bulls-eye voor een 124-finish. Noppert brak met een 88-finish en met een 180’er was het 2-0. Vier gemiste setdarts in de derde leg leken hem even duur op te breken, maar een 77-finish bracht de Fries toch de set. Toch werd Noppert gelijk weer gebroken in de derde set, voor hij met een 85-finish terugkwam tot 1-2. De druk werd er ook in de vierde leg opgezet, maar een bulls-eye 88-finish van Aspinall bracht de partij naar een vijfde set.

Agressie is er weer

De agressie was er pardoes bij The Asp en hij hield eenvoudig de openingsleg. De turbo stond volledig aan met een 180’er en de 92-finish voor de break. De openingsdubbel was voor de UK Open-kampioen weer snel gevonden en na vier beurten stond hij alweer op 89. De finish poetste Aspinall weg voor zijn eerste kwartfinale op de World Grand Prix.

World Grand Prix: Uitslagen, programma en statistieken

Delen:

More in World Grand Prix