Connect with us

Grand Slam of Darts

Noppert kan versnelling Wright niet volgen en vliegt uit Grand Slam

Danny Noppert World Grand Prix 2019

Danny Noppert is uitgeschakeld op de Grand Slam of Darts. De Fries wist zelf niet te winnen van Peter Wright en kreeg vervolgens ook geen hulp van Wayne Warren. Richard Veenstra was al uitgeschakeld en kon ook de laatste partij in de groepsfase niet winnen.

Twee opties lukken niet

Noppert begon nog goed aan de partij met Wright, alleen hij liet in de openingsleg vier pijlen op de dubbels onbenut. Hij herpakte zich met twee legs op rij (1-2), alleen daarna bleek de versnelling van Snakebite te machtig. De Schot brak in de vijfde leg met een 62-finish, om zijn eigen leg af te raffelen met een 87-finish. In de vijfde leg stond hij na negen pijlen zelfs al klaar op 32 en gooide dit gelijk uit voor een 10-darter (5-2). Nou had Noppert nog een kleine kans om door te gaan op legsaldo als Warren wist te winnen van Ryan Harrington. In een abominabel slecht duel, waarin Harrington geen enkele score van 140 of meer gooide, wist de Engelsman toch te winnen met 5-1. Zo mag hij met Wright door naar de tweede ronde.

Geen succes voor Veenstra

Na twee zeer matige partijen wist Richard Veenstra tegen Gabriel Clemens wel een goed niveau te tonen. Zo opende hij met twee 180’ers en een 82-finish voor de openingsleg. Clemens sloeg alleen genadeloos terug met een 64-finish en een 10-darter voor de break. Zijn eigen leg werkte de Duitser af in een 11-darter, voor Veenstra een tweede leg bij kon schrijven. Daar bleef het bij, want de vijfde 180’er van Clemens bracht hem een 12-darter voor 5-2.

Grand Slam of Darts 2019: Uitslagen, statistieken en programma

Delen:

Meer over Grand Slam of Darts