Connect with us

World Matchplay

Noppert laat grote kans liggen in Blackpool tegen wankele Anderson

Danny Noppert PDC WK Darts 2019 (2)

Danny Noppert is bij zijn debuut in de eerste ronde van de World Matchplay Darts 2019 uitgeschakeld. De Fries kreeg in de eerste helft van de partij ontzettend veel kansen op de dubbels, maar hij gooide er nauwelijks één raak. Daar profiteerde een wankel spelende Gary Anderson, voor het toch nog vanaf 6-1 liefst 7-6 werd. Dat was het moment voor de Schot om toch te versnellen met een 160-finish: 10-6.

Direct veel kansen gemist

Noppert mocht na een zeer solide jaar op de Pro Tour zijn debuut maken in Blackpool, waar Anderson de titelverdediger was. Voor de Schot was het alleen de vraag hoe zijn vorm zou zijn na een half jaar waarin hij amper heeft gespeeld. Rugklachten hielden hem uit de Premier League en daarna speelde zijn elleboog ook op. Tijdens de World Series-events de afgelopen weken was het niet overtuigend en dat was ook tegen Noppert het geval. De Fries had namelijk de eerste drie legs moeten winnen, maar stond te knoeien op de dubbels. In de tweede leg gooide hij vanaf 60 de eerste pijl buiten het bord en in de derde leg kwamen er vier missers op de dubbels bij. Zo was het 4-0 voor Anderson, waarop Noppert met een 15-darter eindelijk wist toe te slaan.

Wisselvalligheid troef

Ook in het tweede deel van de partij waren er kansen genoeg voor de Nederlander. Hij miste twee pijlen in de zesde leg, om zijn eigen leg niet in vijf beurten uit te gooien. Daar profiteerde Anderson van met een bulls-eye 135-finish, waarna Noppert toch dichterbij kwam. Hij wist dubbel-16 voor de 82-finish wel te vinden en kreeg in de negende leg van Anderson zes beurten de tijd. De Schot was dan ook erg wisselvallig en met een gemiddelde van nog geen 92 per beurt ver verwijderd van zijn topvorm. Op het moment dat het moest schakelde hij wel bij met een 111-finish voor 7-3.

Pardoes leeft Anderson op

Het leek gedaan, tot Anderson op zijn beurt begon te rommelen. De titelverdediger miste drie pijlen in de elfde leg en nog eens drie op tops in de twaalfde. Noppert pakte de kansen aan en kwam terug tot 7-5. De Nederlander pakte ook zijn eigen leg met een 76-finish, om druk te zetten met een 180’er. Anderson vond zijn vierde maximale score en dubbel-8 was nu wel raak voor 8-6. Pardoes kwam er een 160-finish om toch weer een gaatje te slaan en was het in zijn eigen leg gedaan.

World Matchplay Darts 2019: Uitslagen, statistieken en programma

Delen:

Meer over World Matchplay