Connect with us

Players Championship Finals

Noppert maakt einde aan opmars Ratajski voor eerste kwartfinale

Danny Noppert heeft zeer knap de kwartfinale van de Players Championship Finals bereikt. De Fries won al van Rowby-John Rodriguez en Mervyn King, om nu een einde te maken aan de opmars van Krzysztof Ratajski. De Pool kon geen dubbel kopen en Noppert maakte er 10-4 van. De gewezen finalist van Lakeside staat zodoende in zijn eerste kwartfinale op een groot PDC-toernooi.

3 uit 19 op de dubbels voor The Polish Eagle

Ratajski speelde uitmuntend tegen zowel Gerwyn Price als Adrian Lewis en opende ook tegen Noppert goed met een bulls-eye 88-finish. Missers op de dubbels in de derde leg zette de Pool recht met een 102-finish en zijn eigen leg was weggepoetst met dertien pijlen. Daarna miste Ratajski ongekend veel dubbels. Noppert brak met een 11-darter (3-4) en kreeg de negende leg cadeau door negen missers van The Polish Eagle. De tiende leg viel voor Ratajski ook niet vanaf 72 en zo was het 3-7.

Genadeloos afgemaakt

Uit de onderbreking hielden beide darters hun eigen leg, waarop Noppert bijna 164 uitgooide. Hij mocht echter nog een keer terugkomen, door twee nieuwe missers van Ratajski op tops. De Fries strafte het af voor een nieuwe break en mocht gelijk aanleggen voor de zege. Zes pijlen voor 140 werd nog lastig, doordat zijn derde dart uit de triple-20 viel. In de herkansing vloog de triple-20 er wel gelijk in en tops was raak voor de 100-finish.

Players Championship Finals 2018: Uitslagen, statistieken en programma

Delen:

Meer over Players Championship Finals