Connect with us

Pro Tour

Noppert maakt overstap naar PDC bekend

Danny Noppert heeft besloten om over te stappen naar de PDC. De finalist van Lakeside 2017 verloor deze week in een vreemde partij in de tweede ronde van Marc McGeeney. Na twee uitstekende partijen kon Noppert nu geen dubbel kopen en verloren. Vorig jaar twijfelde hij al om de BDO/WDF te verlaten en de overstap te maken. Dat kwam voor hem toch nog te snel, maar nu heeft de Fries wel besloten om zich volgende week te gaan melden op Q-School. Daarmee is hij de twintigste Nederlander.

Voorbereiden op een professionele dartscarrière

Eind augustus hakte Noppert eigenlijk de knoop al door. “Met pijn in mijn hart heb ik ontslag genomen bij mijn huidige baas. Vanaf november ik wil me volledig gaan voorbereiden op een professionele dartscarrière. De beslissing heb ik genomen omdat ik later geen spijt heb dat ik het niet heb gedaan. Ik ga er vol voor en kijk uit naar dit avontuur”, verklaarde de Fries toen. Hij verbond het nog niet aan de overstap naar de PDC, maar als professional is het een logische vervolgstap. Dit komt nu dus.

Indruk gemaakt op Grand Slam of Darts

Afgelopen jaar mocht al proeven aan de PDC. Als finalist van de Dutch Open en winst van diverse Open-toernooi had hij zich geplaatst via de BDO-ranking voor de Grand Slam of Darts. Daarop wist hij de groepsfase te overleven en Gary Anderson bijna te verschalken. Vervolgens wist hij op Lakeside de finale te bereiken, waarin Glen Durrant net te sterk bleek. Op dat moment overwoog hij al over te stappen, maar ging nog een jaar het BDO/WDF-circuit af.

Finder Darts Masters gewonnen

Dat deed hij met wisselend succes, vooral doordat hij relatief weinig had gespeeld. Een nieuwe deelname aan de Grand Slam of Darts werd geen succes, maar vorige maand won hij wel de Finder Darts Masters. De afgelopen weken waren hectisch. Zijn moeder overleed op oudjaarsdag, om vervolgens na de begrafenis zowat direct richting Frimley Green te vertrekken. Op Lakeside speelde hij twee sterke partijen en stond geen set af. Tegen McGeeney ging het daarna in een vreemd duel met ontzettend veel gemiste dubbels mis. Zo neemt hij geen afscheid met een Lakeside-titel, maar heeft wel alle tijd om zich voor te bereiden op Q-School.

Niet getreurd allemaal.Ik ga volgende week Q-school gooien voor de PDC. Go for it💪

Geplaatst door Danny Noppert op woensdag 10 januari 2018

Delen:

Meer over Pro Tour