Connect with us

European Tour

Noppert naar finaledag Riesa; één zege verwijderd van Grand Prix

Danny Noppert heeft zijn debuut op de World Grand Prix nog altijd zelf in handen. De Fries bereikte als enige Nederlander de finaledag van de European Tour in Riesa. Na dit toernooi wordt het deelnemersveld van de Grand Prix opgemaakt, met op dit moment zes Nederlanders. De grootste belager hiervan is eveneens dus een Nederlander met Noppert. Jermaine Wattimena en Jelle Klaasen sneuvelden zaterdag.

Noppert voert de druk verder op

Voor Noppert was vrijdag al een overtuigende dag, doordat hij met liefst 6-0 won van Robert Thornton. Ook tegen Jermaine Wattimena was de Fries uitmuntend. Met een 180’er maakte Wattimena nog wel 1-1, daarna werd hij gebroken met een 14-darter. Een 96-finish zorgde al voor 4-1 en een 88-finish in de achtste leg bezegelde het duel: 6-2. Noppert staat hierdoor nu één plaats buiten de World Grand Prix en heeft nog één zege nodig. Als hij namelijk de kwartfinale in Riesa bereikt, zal hij Klaasen uit het televisietoernooi stoten.

White is niet te houden

The Cobra speelde vrijdag uitstekend tegen José Justicia (6-0), maar een ontketende Ian White was niet bij te benen. The Diamond won vorige week zijn allereerste European Tour in Maastricht. Als op een roze wolk leverde hij een partij met tegen Klaasen. De Nederlander kwam nog op 1-1 met een 12-darter, daarna volgde een 164-finish van White voor de break (3-1). The Cobra brak nog wel gelijk terug, maar vervolgens ramde White er opnieuw een 12-darter in. Met een 81-finish was het 6-2, met een gemiddelde van liefst 108,17 per beurt. Klaasen zal zondag dus moeten afwachten.

Vermoedelijk zes Nederlanders

Op de World Grand Prix doen vermoedelijk zes Nederlanders mee. Klaasen en Noppert lijken te knokken voor het laatste ticket. Michael van Gerwen, Raymond van Barneveld, Jermaine Wattimena, Jeffrey de Zwaan en Ron Meulenkamp zullen in Dublin van de partij zijn. Het enige voorbehoud voor De Zwaan en Meulenkamp is dat absolute outsiders dit weekend niet de finale halen. In dat geval zouden ze nog uit het deelnemersveld gestoten kunnen worden.

European Tour Riesa: Uitslagen, statistieken en programma

Delen:

Meer over European Tour