Connect with us

Players Championship Finals

Noppert op nippertje door; De Zwaan en Klaasen onderuit

Danny Noppert World Grand Prix 2019

Danny Noppert heeft met de hakken over de sloot de tweede ronde bereikt van de Players Championship Finals. In Minehead wist hij een 2-5-achterstand om te buigen. Jelle Klaasen ging eraf tegen Max Hopp, terwijl Jeffrey de Zwaan de partij uit handen gaf tegen Simon Whitlock.

Vierde leg gaat het mis

Max Hopp en Jelle Klaasen begon fantastisch aan hun partij met een 140- (Hopp) en 170-finish (Klaasen) voor 1-1. De Nederlander miste vervolgens bulls-eye voor een 124-finish en vergooide zich in zijn eigen beurt door drie pijlen te missen op de dubbels. Hopp liep uit naar 4-1 en gaf die voorsprong niet meer uit handen.

Dubbele break ingeleverd

De Zwaan begon tegen Whitlock uitmuntend door met onder meer twee 13-darters al op 3-0 te komen. Hij mocht de vierde leg zelf beginnen, om te worden gebroken met een 12-darter. Whitlock gooide nog een 148-finish en zag De Zwaan in de zesde leg vier pijlen missen op de dubbels. Whitlock liep naar 3-5, om zijn eerste matchdart te missen. Zo kwam The Black Cobra nog terug tot 5-5, maar kon in de slotleg geen druk geven. Whitlock maakte het af met een 110-finish.

Achterstand omgebogen

Voor Danny Noppert ging het vanaf 2-2 helemaal mis tegen Ryan Searle. De Engelsman brak met een 101-finish en daarna miste Noppert twee pijlen om gelijk terug te breken. Met een 137-finish herpakte de Fries zich en een 120-finish bracht hem naar 5-5. In de slotleg miste Noppert drie matchdarts en gaf Searle zo nog een kans. De Engelsman miste tops en zo was het via dubbel-6 alsnog raak voor Noppert.

➡ Players Championship Finals 2019: Uitslagen en statistieken

Delen:

Meer over Players Championship Finals