Connect with us

Pro Tour

Noppert pakt in Dublin eerste titel bij de PDC

Danny Noppert heeft het twintigste Players Championship van het jaar gewonnen. In het Ierse Dublin schreef de Fries daarmee zijn eerste PDC-titel op zijn naam. Na een zege op de wereldkampioen moest Ian White er in de finale aan geloven. Met de zege vliegt Noppert gelijk de top-64 van de wereld binnen.

Twee 12-darters om Cross te vloeren

Noppert is al snel gewend aan het PDC-circuit en stond al twee keer in een halve finale op de European Tour. Nu ging hij nog een stap verder. De dag begon nog moeizaam tegen Gary Eastwood (6-3), zijn gemiddeldes vlogen daarna omhoog. Mark Dudbridge ging er met 6-2 vanaf, gevolgd door Davy van Baelen en Ricky Evans. In de kwartfinale was het Chris Quantock om in de halve finale te stuiten op Rob Cross. De wereldkampioen kwam op een 2-3-voorsprong, maar door twee 12-darters om de partij af te sluiten won Noppert met 6-4. Hij overlegde een gemiddelde van 104,7 per beurt.

Direct het initiatief

In de finale sloeg Noppert gelijk toe. Hij won zijn eigen leg met een 72-finish, gevolgd door de break met een 88-finish. Voor White is het alweer zijn vijfde finale op de Pro Tour dit jaar. The Diamond won achter elkaar van Jimmy Hendriks, Nathan Aspinall, Kyle Anderson, Ron Meulenkamp, Mensur Suljovic en Keegan Brown. White pakte de rebreak en leek te lijk te maken. Hij miste alleen twee keer op de dubbel, waardoor de 180’er en een 79-finish van Noppert voor 3-1 kon zorgen. Zijn eigen leg werkte de Fries met een 13-darter af en kwam daarna ook op 5-2. White wist met een 72-finish de druk nog wel op te voeren en zag Noppert niet in vijf beurten uitgooien. White profiteerde met een 120-finish (5-4), maar drukte zelf niet door. Hij was in zijn eigen leg niet in vijf beurten uit en Noppert maakte het af met een 75-finish.

Vroege exits Barney en Mighty Mike

Achter Noppert waren Jermaine Wattimena en Ron Meulenkamp de beste Nederlanders, zij haalden de vierde ronde. Jeffrey de Graaf en Jeffrey de Zwaan kwamen tot de derde ronde. Michael van Gerwen en Raymond van Barneveld verloren allebei al hun eerste partij, al zal het gevoel over het vertoonde spel wel anders zijn. Mighty Mike gooide 104,2 per beurt, om toch met 5-6 te verliezen van Martin Schindler. Barney bleef steken op exact 90 tegen Ryan Searle (5-6).

Delen:

Meer over Pro Tour