Connect with us

Players Championship Finals

Noppert weet dubbels op tijd te vinden om Bunting te vloeren

Danny Noppert heeft zich geplaatst voor de halve finale van de Players Championship Finals 2018. De Fries had negen legs heel veel moeite om dubbels te vinden en leek er daardoor vanaf te gaan tegen Stephen Bunting. Net op tijd wist Noppert de partij te keren en leverde vanaf 3-6 nog maar één leg in: 10-7. In de halve finale wacht Daryl Gurney.
Grote voorsprong laten liggen

Noppert begon als sterkste aan de partij en pakte in de vierde leg de break met een 180’er en dubbel-16. De volgende maximale score leek al een 4-1-voorsprong in te luiden, maar vanaf dat moment begin Noppert alle dubbels te missen. Liefst acht stuks in de vijfde leg en Bunting gaf daarop gas met twee 12-darters en een 11-darter op rij. Vijf nieuwe missers van Noppert zorgden zelfs voor 3-6 en had de Engelsman de partij in handen.

Zeven van acht legs gewonnen.

Juist op dat moment begon The Bullet te missen. Noppert strafte de foutjes van de voormalig Lakeside-kampioen af met een 112-finish, om met een 86-finish er 6-6 van te maken. En dat ondanks 19% op de dubbels (6 uit 31). Een volgende 180’er bracht Noppert zelfs op voorsprong, gevolgd door een goede leg van Bunting (7-7). De vijftiende leg bracht drie 180’ers op rij, voor Noppert de zevende dart boven de triple-20 gooide. Met een 101-finish kwam hij wel op 8-7, om Bunting een riante voorsprong weg te zien geven in de zestiende leg. Vier pijlen vlogen er niet in voor de gelijkmaker en Noppert kwam via tops op matchpoint. Zijn eigen leg bracht gelijk de zesde 180’er om het af te maken op dubbel-10.

Players Championship Finals 2018: Uitslagen, statistieken en programma

Delen:

Meer over Players Championship Finals