Connect with us

World Grand Prix

Noppert woest over gedrag Price: “Probeert me uit mijn spel te halen”

Danny Noppert is niet gediend van het gedrag van Gerwyn Price. De Welshman wist Noppert met 2-0 in sets te verslaan in de eerste ronde van de World Grand Prix. Dat ging niet zonder slag of stoot, want de Nederlander miste twee pijlen om een derde set af te dwingen. Daarnaast was het onrustig op het podium.

Ja, dit is intimidatie

Price had weer heel wat van zijn befaamde brulmomenten en babbelde er flink op los. Dat stoorde Noppert dermate dat hij tijdens de partij de caller vroeg of dit kon stoppen. Na afloop was Noppert witheet bij RTL7Darts. “Hij probeerde me constant uit mijn spel te halen en dat is gelukt. Ja, dit is intimidatie. Ik hoop dat ie blij is op deze manier te winnen, maar ik vind dat normaal spelen er ook bij hoort.”

Misschien ook slecht van mijzelf

De Fries ziet graag regels worden ingevoerd, maar is ook zelfkritisch. “Ik heb er onder de wedstrijd wat over gezegd en ik vind dat hij onterecht heeft gewonnen. De organisatie zou hier wat regels voor moet inzetten, bijvoorbeeld niet meer praten als je achter je tegenstander staat. Misschien is het ook slecht van mezelf dat ik niet voldoende in mijn focus zit. Ik ben wel blij dat ik de Grand Prix heb gehaald en ga met opgeheven hoofd naar huis toe.”

Bekijk het volledige interview met Danny Noppert

Delen:

Meer over World Grand Prix