Connect with us

World Darts Championship

Norris bezwijkt en Richardson profiteert opnieuw gretig

James Richardson PDC WK Darts 2018

Alan Norris is uitgeschakeld op het PDC World Darts Championship 2018. Reuzendoder James Richardson sloeg weer toe met ditmaal de 4-1-zege op zijn landgenoot. Na twee eenzijdige sets volgden er twee vijfde legs. Norris miste dubbel-12 in de derde set en kreeg een set later een 104-finish om zijn oren (1-3). De vijfde set liep na gemiste dubbels weer naar een vijfde leg, daarin maakte Richardson het af.

Energie gaat eruit

Richardson wist in de eerste ronde volledig over Kim Huybrechts heen te denderen en begon ook tegen Norris sterk. Met een 180’er in de tweede leg was de break een feit, om wel tops te missen voor de 134-finish. Norris miste in de vierde leg alleen drie pijlen op de dubbels en zo was het met een 78-finish 0-1 in sets. Daarna begon Chuck langzaam de controle te pakken. Hij wist de energie uit de wedstrijd te trekken en vooral ook uit Richardson. Die vond de triples veel minder makkelijk en een solide vijfde leg bracht hem naar 1-1 in sets.

Curieuze set voor Richardson

Na een pauze begon Richardson weer met goede moed, gevolgd door een ware zoektocht naar de dubbels. Ruthless miste elf pijlen voor setwinst en het was razendsnel 2-2. Norris leek ook in de vijfde leg druk te zetten, tot er twee darts uit de triple-20 vielen. Daardoor moest hij na nog twee missers van Richardson aanleggen vanaf 101. Dubbel-12 voor de finish viel niet en dubbel-5 bracht zijn oudere landgenoot alsnog op 1-2 in sets.

Allemaal vijfde legs

Die tik kon Norris weer even geen plek geven en hij werd door een 106-finish gebroken. Richardson hield zijn eigen leg, voor Norris wakker schoot met een tops-tops 131-finish. Opnieuw kwam er een vijfde set en daarin leek Norris het nu te klaren. Hij zette weg vanaf 97, alleen kwam er een 104-finish van Richardson overheen voor het verschil (1-3). Met een 180’er redde Norris uit de onderbreking zijn eigen leg en kreeg de kans om te breken. Vanaf 42 miste hij twee keer op de dubbel en dat bleek de beslissing. Zijn eigen leg was scorend heel matig, waar Richardson zijn zesde 180’er erin gooide. Hij miste alleen vier pijlen op de dubbel en gooide zich daarna ook nog eens dood. Er kwam een vijfde leg, waarin Richardson na negen pijlen al op 46 stond. Dat was dan ook de beslissing.

Speelschema PDC WK Darts 2018

Delen:

Meer over World Darts Championship