Connect with us

World Matchplay

Norris weet Huybrechts mentaal met één finish te knakken

Alan Norris heeft in een bizarre partij Kim Huybrechts weten uit te schakelen op de World Matchplay. Huybrechts was in de eerste legs niet te houden, tot hij in de vierde en vijfde leg een slippertje maakte. Norris stapte in met een 155-finish en gooide vanaf dat moment iedere finish raak. De frustraties bij Huybrechts namen per leg toe, vooral omdat hij in bijna iedere leg wel een dart op een dubbel miste.  Het is voor het zesde jaar op rij dat de Belg in de eerste ronde is uitgeschakeld. Norris staat nu tegenover Dave Chisnall.

Norris straft foutje keihard af

Voor iemand die vijf jaar op rij in de eerste ronde verloor in Blackpool begon Huybrechts opvallend sterk aan het duel. Met een gemiddelde van ruim 115 per beurt denderde de Belg naar een 3-0-voorsprong en verschafte zich ook de kans op een dubbele break. Vanaf 120 vond hij de triple-20, alleen zijn tweede dart duwde The Hurricane de single-5 in. Norris schreef zijn eerste leg bij, om daarna weer te profiteren van een slippertje van Huyubrechts. Vanaf 41 miste hij de single-9 en vervolgens vier pijlen op dubbel-8. Norris knalde er op zijn beurt een 155-finish in voor de rebreak: 3-2.

The Hurricane mist al zijn kansen

Met een 85-finish was het ook gelijk, om de dreun uit te delen met een 127-finish. Met name het uitbundige vieren van de Engelsman irriteerde Huybrechts zichtbaar en dat werd per leg erger. Met name omdat Huybrechts zelf in bijna iedere leg zelf minimaal één pijl op de dubbels miste. Met name de drie missers in de negende leg deden pijn, omdat Norris er nog maar eens een 78-finish via een flinke omweg er achteraan gooide (3-6). Huybrechts beklaagde zich tegen zijn aanhang, maar vergat ook om in de tiende leg toe te slaan. Vanaf 96 kon hij niet toewerken naar een dubbel en met een 75-finish was het liefst 3-7. Ook de elfde leg ging naar Norris, voor Huybrechts eindelijk weer eens een leg kon pakken vanaf 66. Juichen deed hij al niet eens meer, want de strijd was al gestreden. De Belg pakte ook zijn eigen leg, alleen dat deed Norris ook (5-9). Chuck miste pardoes vier matchdarts en met een 72-finish hield Huybrechts de partij levend. Hij had het zelfs nog echt spannend kunnen maken, alleen nu miste hij zelf vier pijlen. Daardoor klaarde Norris via tops de klus.

World Matchplay 2017: Uitslagen, statistieken en programma

Delen:

Meer over World Matchplay