Connect with us

Pro Tour

O’Connor verrassende winnaar; De Zwaan en Kist kwartfinale

William O’Connor heeft zeer verrassend het dertiende Players Championship gewonnen. De Ier stond vorig jaar al eens in de finale van een European Tour, nu sloeg hij toe met zijn eerste titel. O’Connor versloeg in de finale Nathan Aspinall. Opvallend was ook de zorgwekkend slechte rentree van Gary Anderson.

Eerste keer

De UK Open-winnaar begon als favoriet aan de finale en hij wist ook twee keer een break voorsprong te pakken. Die wist O’Connor telkens direct goed te maken en in de achtste leg pakte hij de break met een 11-darter (5-3). Die voorsprong gaf hij daarna niet meer uit handen voor zijn eerste titel: 8-4. O’Connor won op weg naar de finale van Rowby-John Rodriguez, Luke Humphries, Luke Woodhouse, Steve Beaton, Jeffrey de Zwaan en Daryl Gurney.

De Zwaan en Kist kwartfinale

Jeffrey de Zwaan liet zijn uitmuntende vorm van de afgelopen periode opnieuw zien. Hij haalde de kwartfinales met zeges op Niels Zonneveld, Darren Webster, Ryan Searle en Ricky Evans. In alle duels gooide hij een gemiddelde ruim boven de 100 per beurt, met zelfs 111,5 tegen Webster. In de kwartfinale bleef hij steken op 96,5 en verloor met 6-5 van William O’Connor. Christian Kist heeft door fysiek ongemak een zeer moeizaam 2018 achter de rug en moet aan de bak om zijn tourkaart te behouden. Hij deed dan ook goede zaken met een kwartfinale door te winnen van Marko Kantele, Jan Dekker, Stephen Bunting en Mark McGeeney. Nathan Aspinall versloeg Kist in de kwartfinale.

Vierde ronde Barney

Raymond van Barneveld had een zware loting, want hij opende tegen Corey Cadby. Het Australische supertalent heeft zijn vorm echter nog niet te pakken en dat strafte Barney af. Hij won daarna overtuigend van Peter Hudson en Nathan Rafferty, waarop een thriller volgde bij de laatste-16. Peter Wright en Barney gingen naar een elfde leg en Wright wist te breken met een 12-darter. Ook Danny Noppert haalde de laatste-16. Jelle Klaasen en Vincent van der Voort kwamen tot de derde ronde.

Delen:

Meer over Pro Tour