Connect with us

World Matchplay

Ondanks inzinking brengt zege Van Barneveld hem richting Taylor

Raymond van Barneveld PDC WK Darts 2017

Raymond van Barneveld heeft als eerste Nederlander de tweede ronde van de World Matchplay bereikt. Barney had met Joe Cullen een lastige loting, maar wist nog voor de eerste pauze de eerste tik uit te delen. Dat bleek gelijk de beslissende tik, want vanaf 1-2 werd het 6-2. Die voorsprong gaf de Nederlander ondanks een inzinking aan het einde niet meer uit handen, waardoor hij nu tegenover Phil Taylor komt te staan.

Eerste tik uitgedeeld

Van Barneveld speelt sinds deze maand voor Target en is nog aan het finetunen met zijn nieuwe materiaal. Ten opzichte van vorige week in Las Vegas had hij dan ook weer kleine aanpassingen gedaan. Cullen speelt al jaren met hetzelfde materiaal van Unicorn, waar Barney juist bij vertrokken is, en is het laatste jaar snel stappen aan het zetten. In de afgelopen drie maanden won hij al twee Players Championships. Met een 68-finish pakte de Engelsman zijn eigen leg, gevolgd door een 150-finish voor 1-2. Van Barneveld maakte echter gelijk, om met een 180’er en een bulls-eye 124-finish de break voorsprong te pakken (3-2).

Verschil overtuigend gemaakt

Uit de onderbreking pakte de Nederlander zijn eigen leg en wist opnieuw te breken via dubbel-14. Hij hield zijn eigen leg, voor Cullen eindelijk de ban wist te breken. Na vijf legs op rij voor Barney kwam hij weer op het bord, alleen een snelle comeback zat er niet in. Van Barneveld gooide een 180’er en had daardoor alle tijd om de tweede onderbreking met 7-3 te bereiken. De elfde leg leverde ook een break op, voor Cullen pardoes explodeerde.

Zuchtend naar eindstreep

Met een 180’er en een 120-finish voor een 12-darter deed hij iets terug, om in de dertiende leg na negen pijlen al op 16 te staan. Zo werd het 8-5 en een volgende 180’er bracht Cullen tot op twee legs van de Nederlander. Rockstar kreeg ook de kans om de druk volledig op te voeren, alleen vanaf 40 miste hij pardoes een volle beurt. Zo ontsnapte Van Barneveld voor 9-6, voor Cullen met een 100-finish wel weer een break pakte. Net zo snel nam Barney weer het initiatief in de leg van de Engelsman door een 180’er en stond na negen pijlen op 116. Vier matchdarts vielen er alleen niet in, waardoor het toch 9-8 werd. Beide darters openden de achttiende leg met een 180’er en Cullen kreeg één pijl vanaf 140. Dubbel-10 viel er niet in en dubbel-16 viel er eindelijk in voor Barney.

World Matchplay 2017: Uitslagen, statistieken en programma

Delen:

Meer over World Matchplay