Connect with us

Pro Tour

‘Onderschatte’ White pakt eerste dagwinst in Dublin

Ian White werd donderdagavond door Adrian Lewis nog omschreven als de meest onderschatte speler op het PDC-circuit. Die woorden zette The Diamond een dag later al om in daden. White won het zeventiende Players Championship door in de finale Dave Chisnall met 6-5 te verslaan. Het brengt hem bijna ongemerkt terug richting plaats acht op de wereldranglijst.

Taylor en Van Gerwen verslagen

De 45-jarige White wisselt op televisie nog altijd hele goede partijen af met onzichtbare optredens. Op de ProTour is dat wel anders. Hij stond dit jaar alweer in drie finales en pakte nu eindelijk de hoofdprijs. Dat kan het ook maar eens zo naar de Grand Slam of Darts brengen. Dit hangt af van de winnaars van andere hoger ingeschatte toernooien. In Dublin won hij van Darren Johnson, Mark Barilli, Nigel Heydon, Andy Boulton, Daryl Gurney en Mensur Suljovic. Ondertussen was het aan de bovenkant van het speelschema een waar slagveld, met Chisnall in de hoofdrol. Hij won in de kwartfinale voor het tweede weekend op rij van Michael van Gerwen en zette daarna ook Phil Taylor aan de kant. The Power kwam door drie 12-darters op rij op 0-3, maar zag daarna Chisnall doorstampen door vijf legs op rij winnen met zeven 180’ers en een 11-darter.

Op nippertje afgemaakt

In de finale leek White naar een eenvoudige overwinning te gaan. Hij kwam op een 1-5-voorsprong met onder meer een 104-finish, drie maximale scores en een gemiddelde van ruim 104 per beurt. Chisnall bleef tien punten achter, maar profiteerde van een dip van The Diamond. White maakte de partij maar niet af en miste in de tiende leg twee matchdarts. Daardoor kon Chizzy een elfde en beslissende leg afdwingen. Daarin mocht hij ook nog beginnen, maar gooide scores van maximaal 100. White zette er wel twee 140-scores tegenover en kon de klus opnieuw afmaken. Nu deed hij dat wel vanaf 61. Op de wereldranglijst stonden Michael Smith, Chisnall en White maar zevenduizend pond uit elkaar, waardoor White het heft nu weer even in handen neemt voor plaats acht. De komende dagen zullen er echter nog veel verschuivingen volgen.

Nederlanders vrij snel klaar

De Nederlanders waren vrij snel klaar op de eerste dag in Dublin. Van Gerwen haalde de kwartfinale waarin Chisnall dus met 3-6 te sterk bleek. Vincent van der Voort haalde de vierde ronde, waarin Fast Vinnie verloor van Daryl Gurney met 3-6. Jelle Klaasen sneuvelde in de derde doorgang,  Raymond van Barneveld, Jeffrey de Zwaan, Dirk van Duijvenbode en Jermaine Wattimena pakten 250 pond mee voor het bereiken van de tweede ronde. Benito van de Pas verloor zijn openingsduel van Kevin Painter en gaf aan ziek te zijn.

Delen:

Meer over Pro Tour