Connect with us

The Masters

Ongenaakbare Van Gerwen wint vijfde Masters-titel op rij

Michael van Gerwen The Masters 2019

Michael van Gerwen heeft voor het vijfde jaar op rij The Masters weten te winnen. In Milton Keynes kwam de Nederlander geen moment echt in de problemen en strafte foutjes van tegenstanders genadeloos af. Het levert MvG 60.000 pond aan prijzengeld op om het nieuwe seizoen mee te beginnen.

Telkens snel op voorsprong

Van Gerwen kwam op weg naar de finale eigenlijk geen moment in gevaar. Jonny Clayton kon vrijdag geen druk zetten en zondagmiddag moest Mensur Suljovic ook al vlot loslaten. Van 4-3 werd het 6-3 en kwam The Gentle door een 161-finish nog even terug. Vier legs op rij met twee 14-darters, een 13-darter en een 12-darter tot besluit was 10-5. In de halve eindstrijd kwam Dave Chisnall op 0-1, daarna kon hij slechts achter MvG aanhobbelen. Met een 12-darter door een 84-finish was het al 3-1 en een 17-finish bracht de stand naar 4-2. Weer twee legs later kwam er de volgende 12-darter met ditmaal een 141-finish en liep het zelfs naar 9-4. De partij rolde daarop naar 11-7.

Eén foutje en Mighty Mike is gevlogen

Wade rekende in de eerste ronde af met Gerwyn Price en was zondag te sterk voor Joe Cullen en Peter Wright. Daarmee stond hij alweer in zijn derde finale in een paar maanden tijd. In het najaar won hij zowel het European Darts Championship en de World Series Finals. Ditmaal kwam hij al vlot in de problemen. In de finale begon Van Gerwen als een komeet. 180’ers in de eerste twee legs brachten de Nederlander aan de leiding, maar hij vergat dubbel-16 te gooien voor de break. Een bulls-eye 124-finish was goed voor 2-1 en vanaf dat punt was de partij tot 4-3 in evenwicht. Wade miste vervolgens drie pijlen vanaf 24 en dat was gelijk de genadeklap. Van Gerwen brak en gooide twee keer een 12-darter met finishes van 124 en 170. Vanaf 7-3 liep het door een 70-finish naar 10-5. Dubbel-8 bracht Van Gerwen daarop zijn vijfde titel op rij.

Statistieken The Masters 2019

Delen:

Meer over The Masters