Connect with us

Premier League Darts

Onherkenbaar zwakke Cross over de knie van Whitlock

Rob Cross Premier League Darts Dublin 2018

Rob Cross heeft een volgende dreun gekregen in de Premier League Darts. De huidige wereldkampioen speelde een dramatische partij met 87,74 per beurt en gaf daardoor Simon Whitlock de zege cadeau. Na twee weken staat de nummer drie van de wereld dan ook onderaan de League met nog geen punt op de teller. Whitlock is juist al vier punten op weg.

Cross onherkenbaar

Als wereldkampioen stond Cross toch al behoorlijk onder druk. Op The Masters was het in de kwartfinale gedaan, daarna volgden nog eens vier nederlagen op rij. Met name het UK Open Qualifier-weekend was pijnlijk met drie keer een zeperd in de openingsronde. Whitlock kende juist een uitmuntende start in de League tegen Mensur Suljovic. Nu profiteerde hij gelijk van drie missers van Cross op de dubbels en kon zonder enige druk naar 2-0 lopen. Het gemiddelde van Cross stond namelijk pas op 73 per beurt. Die cijfers wist hij op te krikken en met een 72-finish zijn eigen leg te behouden. Vanaf 74 tekende Whitlock toch voor 1-3 en zag Cross daarna alweer drie pijlen missen op de dubbels. Zo was een dubbele break een feit.

Fraai slot van The Wizard

Zowel scorend als op de finishes kon Voltage niets klaarspelen en hij begon ook langzaam wat moedeloos toe te kijken. Whitlock maakte 1-5 en liep scoren ook in de zevende leg weg. Vanaf 80 miste de Australiër alleen de single-20 en kreeg Cross nog een herkansing. Vanaf 68 vlogen er toch weer twee pijlen ver buiten de gezochte dubbels. Het eerste punt was binnen voor The Wizard, gevolgd door de eerste 180’er van Cross. Het deed niets meer, want met een 106-finish was het gedaan.

Premier League Darts 2018: Programma, uitslagen en statistieken

Delen:

Meer over Premier League Darts