Connect with us

European Tour

Onherkenbare Van Gerwen onderuit; De Graaf in finaledag

Michael van Gerwen European Tour Maastricht 2018

Michael van Gerwen heeft een mokerslag te verwerken gekregen op de European Tour in Maastricht. Mighty Mike was de laatste jaren onklopbaar op de Tour wanneer er in Nederland werd gespeeld, nu ging hij er snoeihard vanaf tegen William O’Connor. Met een gemiddelde van 87,91 per beurt was de nummer één van de wereld onherkenbaar. Jeffrey de Graaf moet de Nederlandse eer zondag dan ook hooghouden.

Geen dubbel te vinden

De afgelopen jaren was Van Gerwen in Nederland niet te kloppen op de European Tour. Vorige week was hij ook nog een klasse apart in Hildesheim, maar nu wilde er niets lukken in Maastricht. Met name de dubbels waren ronduit bedroevend. O’Connor begon met een 180’er voor een 14-darter, vanaf de derde leg kreeg hij heel wat cadeautjes van Mighty Mike. Daarin miste de Nederlander twee pijlen voor de 68-finish, om in zijn eigen leg niet in vijf beurten uit te zijn. De twee legs daarop brachten nog meer missers op de dubbels (1 uit 12), om O’Connor daarna weer een keurige leg af te zien werken in vijf beurten: 1-6. De Ier was met 6 uit 7 op de dubbels dodelijk en mag nu aanleggen tegen Ricky Evans.

Eerste finaledag voor De Graaf

De Graaf wist een comeback van Paul Nicholson af te slaan in de eerste ronde, tegen Stephen Bunting ging het vloeiender. De Engelsman pakte twee keer de break met onder meer een 79-finish, telkens wist de Nederlander gelijk toe te slaan. In de vijfde leg werd er geen break genoteerd en gelijk was De Graaf gevlogen. Hij kreeg in de zesde leg zes beurten de tijd van de gewezen Lakeside-kampioen en gooide een 180’er voor 5-2. Bunting deed met een 100-finish nog wat terug, daar ging De Graaf overheen met een 108-finish. Het is voor het eerst dat hij de finaledag weet te bereiken op de European Tour.

European Tour Maastricht: Uitslagen, statistieken en programma

Delen:

Meer over European Tour