Connect with us

World Matchplay

Onherkenbare Wright overleeft dankzij chokende Wilson

Peter Wright is ontsnapt aan een vroege uitschakeling op de World Matchplay. Snakebite is aan een uitmuntend jaar bezig en won al negen titels. In Blackpool was hij alleen volledig onherkenbaar. Zijn solide spel was nergens te bekennen, ook niet na wat aanpassingen van zijn darts. Wilson kreeg bij 6-8 de kans om de definitieve tik uit te delen en miste een leg later zelfs twee volle beurten op de dubbels. Wright profiteerde van het choken van Wilson en won alsnog met 10-8 met een gemiddelde van 89,26 per beurt.

Boze Wright komt niet op gang

Alsof Wright nog midden in zijn jetlag vanuit Las Vegas zat begon hij aan de partij. De triples vielen totaal niet en Wilson kon dan ook zomaar naar een 0-3-voorsprong lopen. Wright was ook de vierde leg niet in vijf beurten uit, alleen dit keer profiteerde de debutant niet. Zijn eigen leg had de Engelsman ook niet in vijftien pijlen uitgegooid en wist Wright met een 68-finish de schade toch alweer te beperken (2-3). Snakebite slaagde er niet in om gelijk te maken, want door zijn derde 180’er en een 11-darter pakte Wilson opnieuw de break. Hij liep ook naar 2-5, voor Wright zichtbaar boos werd. Het bleef maar niet gaan zoals hij wilde, wat er in de negende leg nog maar eens voor zorgde dat hij vier pijlen miste voor de rebreak. Wilson was op zijn beurt ook niet in staat om te profiteren van het wisselvallige spel en zag Wright het gat voor de pauze toch weer verkleinen tot 4-6.

Wilson zakt door zijn hoeven

In een poging om wat te forceren pakte Wright een ander setje darts uit zijn tas en het leverde hem zijn eerste 180’er op. Wilson bleef wel stug zijn eigen legs pakken tot de dertiende leg. Bulls-eye vond de Engelsman niet en nu sloeg Wright toe met een 78-finish. Opnieuw kon hij niet op gelijke hoogte komen door een bulls-eye 127-finish van Wilson. De Engelsman kon de partij afmaken, alleen miste een volle beurt op de dubbels. Wright ontsnapte en opende met pas zijn tweede 180’er. Daarna miste de Schot echter negen pijlen op de dubbels, alleen bleek Wilson de druk niet aan te kunnen. Hij miste een karrenvracht aan pijlen om de partij in het slot te gooien en zag Wright via dubbel-2 op 8-8 komen. De chokende Engelsman kon ook 100 niet uitgooien en zo pakte Wright via dubbel-8 zelfs de voorsprong. Het leverde voor het eerst een brul op bij de Schot, die het in zijn eigen leg alsnog wist af te maken met een 147-finish.

World Matchplay 2017: Uitslagen, statistieken en programma

Delen:

Meer over World Matchplay