Connect with us

Players Championship Finals

Onnavolgbare Anderson pakt titel Players Champ Finals

Gary Anderson heeft op indrukwekkende wijze de Players Championship Finals op zijn naam geschreven. De Schot eindigde als eerste op de ProTour Order of Merit, maar kreeg allerminst een makkelijk programma voorgeschoteld. Hij won achter elkaar van Christian Kist, Lakeside-kampioen Stephen Bunting, Phil Taylor, Vincent van der Voort en Adrian Lewis met telkens 100+ gemiddelden. Hij kwam dan ook uit een toernooigemiddelde van 104,24 per beurt. Een vroege achterstand kon Lewis in de eindstrijd nog wegpoetsen, maar vanaf 3-4 vloog Anderson naar de 11-6-overwinning.

Anderson neemt eerste voorsprong

Anderson deelde de eerste tik uit door gelijk een 180’er te gooien en de break te pakken. In de eerste legs liep Lewis dan ook achter de Schot aan, voor de Engelsman ook zijn eerste maximale score noteerde. Hij wist de pauze dan ook te bereiken met een minimale achterstand door een 75-finish, waarna Anderson ging modderen op de dubbels. Lewis stapte in met een 96-finish, gevolgd door twee 180’ers op rij. Lewis kwam dan ook voor het eerst op voorsprong, maar Anderson sloeg terug met een 104-finish en dubbel-6 voor de hernieuwde break. Beide darters opende vervolgens met een 180’er, maar het was Anderson die geen fout maakte met een 82-finish: 6-4.

De Schot is gevlogen

De Schot ging uit de pauze net zo hard door en pakte wederom een leg via tops. Lewis kon even niet meer mee in het hoge tempo van Anderson en moest dan ook de vijfde leg op rij uit zijn vingers glippen (8-4). Jackpot mocht zijn eigen leg dan ook niet afstaan en deed dat ook niet door een 180’er en een 73-finish. Daarmee was de motor van Anderson pardoes even stilgevallen en wist Lewis de eerste rebreak te plaatsen met een bulls-eye 124-finish. De Schot was echter alweer snel bij de les, want in de leg van Lewis stond hij na drie beurten alweer op 11. Het bracht een nieuwe 11-darter om de dubbele break toch weer op het bord te zetten: 9-6. Uit de pauze opende Anderson gelijk weer met een 180’er en kwam op matchpoint. Lewis gooide de figuurlijke handdoek in de ring en Anderson maakte het gelijk af met een flitsende 118-finish.

Programma en uitslagen Players Championship Finals 2014

Delen:

Meer over Players Championship Finals