Connect with us

European Tour

Onnavolgbare Van Gerwen pakt achtste EuroTour-titel van 2018

Michael van Gerwen heeft op zijn onnavolgbare wijze het dertiende en laatste toernooi van de European Tour gewonnen. In Göttingen pakte Mighty Mike zijn achtste Euro-titel van 2018 en kwam geen partij in de problemen. Zijn gemiddelde lag continu dik boven de 100 per beurt en daar kon in de finale James Wade ook niets tegen beginnen.

Blakend van zelfvertrouwen

Met de winst op zak van de World Grand Prix blaakt Van Gerwen weer van het zelfvertrouwen en dat hebben alle spelers dit weekend in Duitsland ondervonden. Vincent van der Voort was zaterdag het eerste slachtoffer, zondag gingen Stephen Bunting, Daryl Gurney en Michael Smith over de knie. Tegen Bunting was het 106,46 per beurt, Gurney kreeg 106,53 te verwerken en Smith 102,07. Met name tegen Superchin was Van Gerwen op de finishes exceptioneel met 156, 161 en 145.

Kersverse vader vliegt

James Wade werd afgelopen week vader en had het goede gevoel duidelijk meegenomen. Na een zege op Darren Webster versloeg hij wereldkampioen Rob Cross en in de halve finale Richard North. Het leverde hem zijn vierde finale op de ProTour van 2018 op, alleen geen hoofdprijzen. Zo ook niet in Göttingen.

Krankzinnig goede finale

In de finale kwam Wade nog op een 1-2-voorsprong door finishes van 70 en 95. Daarop ging Van Gerwen de hoogste versnelling schakelen. Met twee 12-darters op rij had hij de break te pakken en kwam op 4-2 met een 119-finish. Dat was een speciale, want die gooide Mighty Mike met bulls-eye, single-19 en bulls-eye. Wade deed nog een keer iets terug met een 82-finish, om vervolgens een 11- en 10-darter om zijn oren te krijgen. Of dat nog niet genoeg was maakte Van Gerwen de partij af met een 110- en een 170-finish. Daardoor kwam hij uit op een gemiddelde van 111,27 per beurt.

European Tour Gottingen: Uitslagen, statistieken en programma

Delen:

Meer over European Tour