Connect with us

Pro Tour

Onnavolgbare Wright pakt derde titel in vijf dagen tijd

Peter Wright meldt zich dankzij een derde titel in vijf dagen tijd bij de favorieten voor de World Matchplay. Snakebite was gezakt naar de zesde plaats van de wereld, maar hij lijkt net op tijd de topvorm weer te hebben gevonden. Op het twintigste Players Championship was hij door niemand bij te benen.

Constant een hoog niveau

De start was nog ‘rustig’ met 6-4 tegen Madars Razma en 97,5 per beurt. Alan Norris dwong zelfs een elfde leg af, maar met 103,2 per beurt was Wright toch de sterkste. Daarna was er echt geen houden meer aan. Nog eens vijf partijen gooide Wright ruim 100 per beurt, met zelfs 108,9 tegen Jeffrey de Zwaan (6-1) en 108,7 tegen Devon Petersen (6-0). Adrian Gray ging er in de halve finale vanaf en in de finale was Joe Cullen kansloos: 8-1. Afgelopen weekend won Wright al de German Darts Masters en dinsdag het negentiende Players Championship.

Volop verrassingen

Voor Cullen was het na een zeer moeizame periode weer zijn eerste aansprekende resultaat, waardoor ook Rockstar mag hopen op een goede World Matchplay. Adrian Gray haalde zeer verrassend de halve finale, terwijl Adrian Lewis weer eens wat van zich liet horen. Jackpot stond in de halve finale, na een periode met dramatische optredens. Jan Dekker was de beste Nederlander met een plek in de kwartfinale, Jeffrey de Zwaan, Jelle Klaasen en Christian Kist haalden de vierde ronde. Raymond van Barneveld verloor voor de tweede dag op rij, na een benauwde openingszege, in de tweede ronde.

Delen:

Meer over Pro Tour