Connect with us

Negendarters

Onstuitbare Lewis pakt eerste UK Open Qualifier; negendarter Dudbridge

Adrian Lewis heeft het allereerste ProTour-toernooi van dit kalenderjaar gewonnen. De finalist van het wereldkampioenschap werd tijdens de eerste UK Open Qualifier alleen door Alan Norris aan het wankelen gebracht. Voor de rest vloog hij door het toernooi met in de finale een 6-2-zege op Phil Taylor en een gemiddelde van exact 110 per beurt. Onderweg gooide Mark Dudbridge een negendarter.

Lewis op stoom

Vorige week was Lewis nog niet indrukwekkend, want op The Masters verloor hij al in de eerste ronde van Kim Huybrechts. Donderdag had hij geen kind aan de teleurstellende Michael Smith bij de start van de Premier League Darts en nu in Wigan op de eerste UK Open Qualifier vloog hij werkelijk door het veld. Hij won van Joey Palfreyman (6-1), Ted Evetts (6-1), Mervyn King (6-0), Alan Norris (6-5), Rowby-John Rodriguez (6-1) en Peter Wright (6-1). In de finale wachtte Taylor. Die kwam nog op 1-0, gevolgd door finishes van 122 en 68 van Lewis. Met een 13-darter deed Taylor nog wat terug, maar daarna gaf Lewis echt gas met een 132-finish voor een 12-darter, een 11-darter en twee solide legs in vijf beurten voor de 6-2-zege.

Van Barneveld beste Nederlander

In Wigan was een erg grote Nederlandse brigade aanwezig om zich te plaatsen voor de UK Open. De beste zaken deed Raymond van Barneveld. Hij haalde de kwartfinale, waarin Peter Wright met 6-5 te sterk bleek. Michael van Gerwen ging bij de laatste-32 al onderuit tegen Dave Chisnall met 6-4. Ook Jelle Klaasen en Jeffrey de Zwaan haalden deze ronde, goed voor 750 pond en eigenlijk al zo goed als kwalificatie. Dirk van Duijvenbode, Christian Kist en Jermaine Wattimena kwamen tot de derde ronde en pakten nog 250 pond mee. De rest van de Nederlanders eindigden buiten het geld.

Eerste negendarter

Met 227 darters in het veld stond de dag bol van de verrassingen. De grootste daarvan was John Henderson. The Highlander haalde de halve finale, waarin hij wel met liefst 6-0 verloor van Taylor. Rowby-John Rodriguez en Dave Pallett wisten hun goede slot van 2015 een vervolg te geven met kwartfinaleplaatsen. Michael Smith stond daar ook verrassend in na zijn dramatische debuutavond in de Premier League. Jason Marriott heeft geen tourkaart, maar stond wel bij de laatste-16. Mark Dudbridge is flink afgezakt en heeft eveneens geen tourkaart meer. Hij speelt wel op de UK Open Qualifiers en noteerde een negendarter tijdens zijn zege op Andy Jenkins. Een ronde later was Marriott met 6-5 te sterk.

 

Delen:

Meer over Negendarters