Connect with us

World Darts Championship

Ontketende Wright met machtsvertoon naar halve finale WK

Peter Wright US Darts Masters

Peter Wright heeft een ware demonstratie gegeven in de kwartfinale van het PDC WK Darts. De Schot stond lange tijd tegen Luke Humphries tegen een gemiddelde van 110 per beurt te speren. Even leek het weer spannend te worden, maar in de achtste set maakte Snakebite het af. Wright overlegde 105,86 en staat nu tegenover Gerwyn Price of Glen Durrant.

Direct de hoge finishes

Het meest opvallende aan het begin van de partij was misschien wel dat Wright met dezelfde setup gooide als een dag eerder tegen Jeffrey de Zwaan. De eerste set van Humphries ging gelijkop, tot een 170-finish en een bulls-eye 124-finish van Wright om de set van de jonge Engelsman af te snoepen. De Schot beukte keihard door om ook de tweede set te winnen zonder een leg af te staan. Humphries moest alle zeilen bijzetten om aan te kunnen haken en de derde set ging op het nippertje in de vijfde leg – na een misser van Wright voor de 144-finish – naar de huidige wereldkampioen bij de jeugd.

110 per beurt

Daarna was Wright toch gelijk weer de baas. Hij beukte er een 180’er voor de 12-darter in, om een tweede 12-darter te noteren met een 161-finish. De set werd zelfs binnengehaald met een 11-darter om zijn gemiddelde naar 110 per beurt te tillen. belangrijker was dat hij al een 3-1-voorsprong in sets wist op te bouwen. In set vijf kwam er gelijk weer de 14-darter voor de break, gevolgd door twee 180’ers op rij. De zevende dart vloog er niet in richting een negendarter, maar de marge was wel weer verdubbeld. Met een 11-darter deed Humphries iets terug, gevolgd door weer een solide 14-darter van Wright voor 1-4.

Geen volledige comeback

Toch wist Wright net zoals tegen Jeffrey de Zwaan de partij niet gelijk over de streep te trekken. Hij werd gelijk gebroken en stond de zevende set zelfs met 3-0 af. Zo kwam Humphries alweer terug tot 3-4 in sets. Tot een negende en beslissende set liet Wright het echter niet komen. Twee keer was hij in vijf beurten uit, om de eerste matchdart op bulls-eye voor 83 te missen. Humphries sloeg alleen ook niet toe vanaf 64 en Wright kon juichen.

Speelschema PDC WK Darts 2020

Prijzengeld PDC WK Darts 2020

Delen:

Meer over World Darts Championship